Üdvözlöm!

Lányomék nem házasok, sem közjegyző által bejelentett élettársi kapcsolatban nem állnak, de együtt élnek, 6 hetes az unokám. Anyukám most tudná őket segíteni annyival, hogy 2.500.000.- Ft-ért venne nekik házat, de semmi pénzük nem maradna az ügyvédre, átíratásokra és minden más ezzel járó kiadásokra. Lányom nem dolgozott a GYES előtt, tehát a minimális összeget kapja, párja minimálbért kap.

Kérdéseim, hogy ha a tulajdonukba kerül a ház, és a nyílászárókat szeretnék kicseréltetni, arra jár-e a CSOK?
Mivel nem hivatalosan vannak együtt, így jár-e a CSOK?
Mivel nincs megtakarított pénzük, az átíratásokat mennyi idő elteltéig lehet elintézni?
Már van egy lakáshitelem, havi 16.375.- Ft-tal törlesztem, ha vennék fel részükre (de az én nevemre) hitelt, milyen hitel lenne a célszerű? Havi nettóm 80.239.- Ft.

Válaszait előre is köszönöm!
Tisztelettel:
M. Zoltánné

Kedves Asszonyom!

A CSOK lakáskorszerűsítéshez nem vehető igénybe, így a támogatást nyílászáró cseréhez sajnos nem tudják felhasználni. Amennyiben a vásárolandó ház komfortos és teljesülnek a CSOK igénylés egyéb feltételei is, akkor a vételár kiegyenlítéséhez felhasználható a kedvezmény. A használt lakásvásárlás esetén előírt feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak. (Komfortos lakás az, amely legalább 12 négyzetmétert meghaladó alapterületű lakószobával, főzőhelyiséggel, fürdőhelyiséggel és WC-vel; közművesítettséggel; melegvíz-ellátással; és egyedi fűtési móddal (szilárd- vagy olajtüzelésű kályhafűtéssel, elektromos hőtároló kályhával, gázfűtéssel) rendelkezik.)

A CSOK-ot élettársak is igénybe vehetik, ha az élettársi kapcsolat fennállásáról a CSOK kérelemben nyilatkoznak.

A CSOK kérelem benyújtásához adásvételi szerződés szükséges, melynek ügyvédi díját a szerződés megkötésekor ki kell egyenlíteni. A CSOK ügyintézésnek szintén van díja, ha nem társul hozzá hitelfelvétel. A lakásszerzési illetékre lehet részletfizetést kérni. Erről a NAV illetékfőosztálya tud Önöknek pontos tájékoztatást adni.

Azt, hogy Önnek igazolt nettó jövedelmével – a meglévő hiteltörlesztés mellett – van-e lehetősége további hitelfelvételre, Szakértőink előzetes hitelbírálat után tudják megmondani. A hitelfelvételre csak megfelelő értékű ingatlanfedezet bevonásával kerülhet sor. A további részletek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

3 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt szakértő!
Az érdekelne engem, hogy nekem van egy személyi hitelem. Még 4 évig kell fizetnem. Ez mellé fel tudunk-e venni a párommal CSOK-ot.
Kizáró ok a meglévő kölcsön?

Tisztelt Szakértő!
Köszönöm szépen a válaszukat!
M. Zoltánné