Vehetek-e fel hitelt, ha kezességet vállalok?

Jó napot!

A kérdésem annyi lenne, hogy ha elmegyek kezesnek valakinek a hitele mellé, akkor ez mennyiben befolyásolja az én esetleges jövőbeni hiteligényléseimet? Arra az esetre lennék kíváncsi, ha a hitel törlesztése rendben zajlik az adós által. Ez esetben is olyan, mintha nekem is lenne egy hitelem, pedig csak kezes vagyok? Látják ezt a bankok (pl. egy másik bank, mint ahol kezes vagyok)? Mondhatják ez alapján, hogy nem kapok hitelt, mert már kezes vagyok? Köszönöm.
Üdvözlettel, Balázs

Kedves Balázs!

Hitelfelvétel során nyilatkozni kell arról, hogy van-e kezességvállalása. A kezességvállalás nem zárja ki a hitelfelvételt, de a bank figyelembe veszi a hitelbírálat során.
A pénzintézetek nem látják a másik banknál lévő kezességvállalást.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kaphatok-e személyi kölcsönt (OTP), ha máshol (FHB) kezes vagyok?

Kedves Sándor!
A kezességvállalást jelezni kell a hiteligénylés során. Elvileg ezt is figyelembe veszik a hitelbírálat során. Az, hogy kaphat-e így személyi kölcsönt, a hitelbírálat után derül ki.

Tisztelt hitelnet!
2013. decemberben mentem el kezesnek 4 millió Ft-os, 20 éves futamidejű lakáshitelhez. És az lenne a kérdésem, hogy én is szeretnék intézni lakáshitelt, 5 millió Ft-ot. Ez nem akadály?
Várom válaszát.
Üdv.

Kedves tzsm!
A kezességvállalás önmagában még nem zárja ki lakáshitel felvételének lehetőségét. Konkrét választ az adott hitelügylet részleteinek ismeretében tudunk adni. Ehhez kérjük, töltse ki online űrlapunkat!

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem az lenne, hogy elmentem kezesnek a kereszt szüleimnek 2 éve, 2 millió forintot vettek fel. Természetesen normálisan fizetik a törlesztő részleteket, elmaradásuk nincs.
Én most szeretnék lakást vásárolni, van önrészem kb. 2 millió forint. 16 éve dolgozom a munkahelyemen, a nettó bérem 140 ezer forint. A megvásárolni kívánt ingatlan ára 5,3 millió forint.
Kérdésem az lenne, hogy a kezességem miatt kaphatok hitelt?
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Zoltán


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x