Kedves szakértő!

A fiam 3 éve felvett CHF alapú lakáshitelt. Ő az adós, én pedig adóstárs.Végtörleszteni szeretnénk, de ezt csak újabb forint alapú hitellel tudjuk megoldani.Takarékszövetkezetnél találtunk olyan forint alapú hitelt, ami szerintünk a legkedvezőbb, de még nem indítottuk el a hitelkérelmet, mert a fiam kormánytisztviselő és úgy hallottuk, hogy a közszférában dolgozó devizaadósok részére kidolgozás alatt van egy elviselhető kamatozású forinthitel konstrukció.Tudni lehet-e erről valami konkrétabbat, mert aggódunk ha sokáig várunk a takarékszövetkezet bezárja a hitel befogadást.
Várom válaszát.
Anna

Kedves Anna!

A közszférában dolgozók által a végtörlesztéshez igényelhető forinthitelről egyelőre annyi információnk van, hogy várhatóan a köztisztviselők, közalkalmazottak, például pedagógusok, rendőrök, katonák is igénybe vehetik majd.
A hitel kondíciói, valamint az igénylés feltételei jelenleg még nem ismertek.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

4 éve vásároltunk a fiammal közösen egy házat, melyre svájci frank alapú hitelt vettünk fel. Törleszteni szeretnénk mi is, de csak újabb hitellel tudnánk megoldani. A fiam számlájáról vonják a jelenlegi hitelt. Én adóstársként vagyok megjelölve, meg természetesen az ingatlan tulajdonjogának a fele az enyém, illetve 100%-os haszonélvező vagyok. Pedagógus vagyok. Nem tudom engem megilletne -e a kedvezményes hitel, amiről most tárgyalt a kormány?
Anikó