Végtörlesztéshez adósságrendező kölcsön kezes nélkül?

Üdvözlöm!

Van egy szabad felhasználású svájci frank alapú jelzálog kölcsönöm. 3 éve fizetem, elmaradásom nincsen. Mivel a duplájára nőtt a törlesztő részletem, lehetetlen helyzetbe kerültem. Szeretném kiváltani egy forint alapúra, de nem sikerül. A bankok az ingatlan mellé és az adóstárs mellé + kezest is kérnek. Lehetetlen ebben a válságos helyzetben kezest találni. Kérdem én, itt a vége a lehetőségeknek? Kértem a saját bankomtól, tőkefelfüggesztést és futamidőhosszabbítást. Már a közjegyző olvasta a szerződésmódosítást, mikor nemet mondtunk. Sokkal rosszabb feltételek vannak az új szerződésben és ráadásul a tőkefelfüggesztés végén még nagyobb havi részletem lenne mint most! Voltam a PSZÁF-nál, ők is úgy látták, hogy ez egy sokkal rosszabb feltételeket kínáló szerződés, mint a régi. Javasolták keressem megy a Takarékszövetkezeteket, de eddig csak kezessel álltak volna szóba velem. Pedig a PSZÁF-nál azt a felvilágosítást kaptam, hogy az elképzelhetetlen . Kérdésem: létezik olyan bank, aki kezes nélkül adna nekem hitelt, hogy 180.- Ft-tal végtörlesszek?
Ildikó

Kedves Ildikó!

Adósságrendező hitel esetén is végeznek a bankok jövedelemvizsgálatot. Kategórikusan nem lehet kijelenteni, hogy melyik bank kéri további adóstárs, illetve kezes bevonását, és melyik nem. Ez a hitelfelvevők által igazolható nettó jövedelmek és rendszeres havi kiadások függvénye. Hogy az Önök esetében van-e olyan bank, amely nem kér kezest, erre csak az adott adósságrendező hitelügylet részleteinek ismeretében lehetne válaszolni. Ebben azonban sajnos nem tudunk segíteni Önnek, mert a vonatkozó törvény nem teszi lehetővé a hitelközvetítők kedvezményes végtörlesztés lebonyolításában való részvételét.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A 28 M-ra becsült házamra vettem fel egyszer 11M lakásvásárlási, egyszer 1,5 M és másodszor 1 M szabad felhasználású hitelt. Ez a 13 M jelen pillanatban kb. 21M. Rögzített árfolyamon16 M. A havi törlesztőm 150-ről 280-ra emelkedett. Az egyik cégem, ahova be vagyok jelentve, képtelen az APEH nullásra, a másik cégem, amiből tulajdonképpen élünk, az pedig a folyószámla kivonatra. Kezessel nem tudok szolgálni. Kérdésem a következő: Van-e olyan pénzintézet, ami v. aki meghitelezné nekem ezt a 16 M-t? Beszéltem a bankommal, aki újra vizsgálná a hitelképességemet, hogy kevesebbet fizessek. Tehát rögzíthetném 180-on a chf-et egy újy szabad felhasználású hitellel, így… Továbbiak »


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x