2006-ban 2.500.000 Ft jelzáloghitelt vettünk fel 167 Ft-os árfolyamon. A végtörlesztés érdekében felkerestem bankunkat (Budapest Bank), ahol egy táblázatból megállapították, hogy nem vehetek rá fel hitelt, megjegyzem minden kérdés nélkül. A fennálló tartozás 2.714.000.- Ft, melynek egy részére (1.600.000.- Ft-ra) kellett volna hitellehetőség. A bankok akadályozzák szerintem a hitelkiváltást gátlástalan módon.(tisztelet a kivételnek) Nem volt elmaradásunk (egyszer 2,14 CHF elmaradásunk volt :-), melyet távollét után rögtön rendeztünk, bár nem értettük miből adódott). A lakás értéke a felújításnak köszönhetően növekedett, piaci értéke 14.000.000.- Ft körüli. Kérdésem, hogy melyik bankhoz lehet fordulni érdemben?
Tünde

Kedves Tünde!

A jelenlegi törvényi szabályozás nem teszi lehetővé a hitelközvetítők számára a végtörlesztés lebonyolításában való részvételt, így sajnos ez ügyben nem tudunk segíteni Önnek.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt fórum!
7 éve vettünk fel 3 M Ft hitelt svájci frankban, Fundamentával közösen. A banknak kell fizetni pontosan a hitelt, ezt fizettük is, de a Fundamentát nem tudtuk fizetni 1 éve, ez a töke rész. Azt mondja a bank, hiába adtuk be a végtörlesztési igényt, nem vagyunk jogosultak, a Fundamentás késés miatt. A Fundamentánál van 1,5 M Ft, és azt mondja a Fundamneta, hogy van igaz 3 éves szerződés még, nem kell fizetni, a szerződést nem lehet feléleszteni, de erről nem értesített bennünket hivatalosan. Szeretnénk nekik fizetni, de nem engedik, holott még 3 éves szerződés van velük. Mi a teendő?
Én mint nyugdíjas közalkalmazottként mentem nyugdíjba, rám a közalkalmazotti kedvezmény vonatkozik-e?
Köszönettel várom válaszukat!