Végtörlesztés Fundamenta áthidaló hitellel? A mai nappal felfüggesztve!

A társaság mai közleménye szerint a lakáshitelek kiváltását célzó áthidaló kölcsönigények befogadása felfüggesztésre került. Eddig a cég a már meglévő megtakarítással rendelkező ügyfeleinek kínált ilyen hitelt, de a jelek szerint elérte kapacitásbeli korlátait. Az eddigi beérkezett kedvezményes végtörlesztésre irányuló igénylések miatt a 2011-es évre tervezett 30-32 milliárd lakáshitel kihelyezése helyett így is 40-45 milliárd forint lesz a várhatóan folyósításra kerülő összeg.

A ma megjelent közlemény szerint a társaság elsődleges tevékenysége a lakás-előtakarékossági betétek gyűjtése illetve ezzel párhuzamosan a lakáshitelek folyósítása.. A lakás-takarékpénztár PSZAF által is elvárt biztonságos működésének alapvető feltétele, hogy együtt mozogjon a megtakarítások gyűjtése és a megtakarításokhoz kapcsolódó hitelek kihelyezése.

A társaság eddig kiszolgálta a már meglévő ügyfeleit és fogadott be forint alapú hiteligényléseket a kedvezményes végtörlesztést kihasználni szándékozók igényeink kielégítésére, a mai nappal azonban a hitelkiválások befogadása felfüggesztésre került.

A felfüggesztés nem érinti a mai napig benyújtott és már értékbecsléssel rendelkező ügyfelek kérelmeit. A közlemény szerint a lakáshitelek befogadása továbbra is folytatódik, a felfüggesztés kizárólag a kedvezményes végtörlesztésre irányuló kérelmeket érinti.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2007-ben vettem fel szabad felhasználású jelzáloghitelt jenben, lakáskasszával kombinálva az OTP-től. Még 4 évig kell fizetnem az LTP-t. Vehetek-e fel áthidaló kölcsönt erre az LTP-re, hogy így végtörleszthessek és fizetném az LTP és az áthidaló kölcsönt is. Felvehetem-e a szerződéses összeget? Ma lejár a végtörlesztés. Sürgős választ kérnék.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x