Vásárolhatok házat gyermekem nevére hitelből?

Tisztelt Hitelnet!

Vályogházat szeretnénk vásárolni, amelynek 50% tulajdonban az 1 éves gyermekemre szeretném íratni. A másik 50%-ot édesanyám birtokolná. A vásárláshoz hitelt is szeretnénk igényelni, nagyjából a vételár 30-40%-át.

A kérdésem az lenne, kaphatok-e ennyi hitelt?
Lehetséges-e hitel felvétele olyan formában, hogy én venném fel a hitelt mint adós? Szükséges-e plusz adóstárs bevonása?
Bejelentett munkahellyel rendelkezem, kb. 100.000 Ft nettó havi jövedelemmel.

Várom visszajelzésüket.
Köszönöm.
M.

Kedves Érdeklődő!

Bankpartnereinknél vályogház finanszírozására is van lehetőség. Meghatározó azonban a ház banki értékbecslő által megállapított forgalmi értéke. Hitelfedezetként ugyanis 5 millió forint forgalmi érték alatti ingatlan általában nem fogadható el.

A kiskorú gyermek nevére történő lakásvásárlásnak ugyancsak nincs akadálya. Ehhez először a területileg illetékes gyámhivatal elvi engedélyét kell kérni, majd a megkötött hitelszerződést benyújtani a gyámhivatalba, s ekkor adják ki a végleges hozzájárulásukat. Mivel a lakásszerzés a kiskorú érdekeit szolgálja, ezért a gyámhivatal engedélye általában nem szokott problémát jelenteni az ilyen jellegű hitelügyleteknél.

Jogszabályi előírás értelmében a vásárolandó ingatlan forgalmi értékének legfeljebb a 80%-át adhatják a bankok. A gyakorlati tapasztalat az, hogy az ingatlan területi elhelyezkedése, állapota és az igénylők jövedelmi helyzete alapján általában a lakás értékének 50-70%-a vehető fel, így a vételár 30-40%-ig történő meghitelezésének elvileg nincs akadálya, ha az eléri a bank által előírt – fent említett – minimális forgalmi értéket.

A hitelfelvétel megoldható úgy, hogy Ön mint adós szerepel a hitelügyletben. A lakáshitelt olyan személy is igényelheti, aki a vásárolandó ingatlanban nem szerez tulajdonjogot. Az, hogy fizetőképességet javító adóstárs bevonására szükség van-e, a havi törlesztő részlet összegétől függ. Ezt az adott hitelügylet részleteinek ismeretében tudják Szakértőink kiszámolni Önnek.

Ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat, akkor személyre szabott hitelajánlatot tudunk készíteni Önnek. A hitelajánlat díjmentes, tartalmazza a forint alapon elérhető lakáshitelek várható havi törlesztését, a hitelfelvétel járulékos költségeit és a THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét. Szakértőink az Ön igényei és lehetőségei alapján kiválasztott, legkedvezőbb hitelkonstrukciókról nyújtanak tájékoztatást.

A lakásvásárlási hitelek aktuális törlesztő részletéről előzetesen online lakásvásárlási hitel kalkulátorunk segítségével is tájékozódhat!
További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x