Van lehetőségünk több kisebb hitelt kiváltani ingatlanfedezet nélkül?

Tisztelt Hitelnet!

1.200.000.-Ft összegű személyi hitelre lenne szükségem ingatlanfedezet nélkül, amit több apró hitel rendezésére szeretnénk fordítani. Az igazolt jövedelmem 78.000.-Ft. Tudom ez nagyon kevés, ehhez az összeghez és ezen felül még van egy havi 12.000.-Ft-os jelzáloghitelem is!

A párom 87.000.-Ft nettó fizetést kap és a családi pótlékot, egy gyermekünk van. A páromnak is van jelzáloghitele, ami 56.000.-Ft havonta! Mindkettőnknek van bankszámlája. Nem szerepelünk a BAR listán.

Csak az érdekelne, van-e esélyünk valamelyik banknál, hogy hitelt kapjunk?!

Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Zoltán

Kedves Zoltán!

A fedezet nélkül elérhető személyi hitelek nem kimondottan adósságrendező konstrukciók, ezért igénylésekor a bankok az ügyfél minden meglévő hiteltörlesztését figyelembe veszik a hitelbírálat, illetve jövedelemvizsgálat során. Így azokkal a kiadásokkal is számolnak, melyek a hitel felvétele után egyébként megszűnnének.

A nettó fizetésnek körülbelül a 30%-a fordítható hiteltörlesztésre. Ebbe a 30%-ba nemcsak a felvenni kívánt személyi kölcsön havi törlesztő részletének kell beleférnie, hanem a már meglévő hitelek után havonta fizetett törlesztésnek is. Ez 78 ezer forintos kereset esetén azt jelenti, hogy kb. 24 ezer forint összegű hiteltörlesztést vállalhat. Mivel a meglévő törlesztési kötelezettségei ezt az összeget valószínűleg meghaladják, így a személyi hitel felvételére már nincs lehetőség.

Ha adóstársként a párját is bevonjuk a hitelügyletbe, akkor neki is meg kell felelnie a fentiek alapján végzett jövedelemvizsgálatnak. 87 ezer forintos nettó jövedelméből kb. 26 ezer forintot fordíthat havonta hiteltörlesztésre. Ezt az összeghatárt a párja meglévő, 56 ezer forintos havi törlesztésű jelzáloghitele már most meghaladja. Így sajnos az ő keresetébe sem fér bele további hiteltörlesztés.

Adósságrendező hitel felvételének ingatlanfedezet mellett nagyobb esélye lenne. Ingatlanfedezettel egyébként is kedvezőbb kamatozású hitel vehető fel, mint fedezet nélkül, és a jövedelemvizsgálat sem olyan szigorú. Másrészt jelzálog alapú adósságrendező hitel felvételekor a bankok nem számolnak azon hiteltörlesztésekkel, melyeket a hitelből úgyis kiváltásra kerülnek.

Ha meglévő jelzáloghitelüket nem is szeretnék kiváltani, az ingatlan értékétől és a bejegyzett hitelösszegtől függően lehetőség nyílhat további adósságrendező jelzálogkölcsön felvételére. Amennyiben ez a lehetőség is érdekli Önt, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az esetlegesen elérhető hitelkiváltó konstrukciókról!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Kérdésem az lenne, három hitelünk amit szeretnénk kiváltani, de el vagyunk maradva. Az egyik bankkal leveleztem, halasztást kértem, részletet az elmaradásunkra, de nemleges választ kaptam. Szeretnénk egy hitelre lecserélni ezeket. 700.000 Ft kellene, de fedezetünk nincs. Én gyesen vagyok, a párom 122.000 Ft-ot kap bruttóban.
Tudnak segíteni valahogyan?
Előre is köszönöm segítségüket.

Kedves Anikó!
Az egyik probléma az elmaradás. Hátralékos kölcsönt sajnos egyik pénzintézet sem vált ki. A másik, hogy kedvező adósságrendező hitel felvételéhez ingatlanfedezetre lenne szükség. Ezek alapján sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő adósságrendező hitelkonstrukciót ajánlani.

Tisztelt Címzett! 4 különböző hitelem van jelenleg, aminek fizetése megterhelő már számomra: egy személyi kölcsön, két hitelkártya, amelyekből az egyik teljesen ki van nullázva, hiszen sajnos muszáj kivennem azt amit beraktam, mert különben nem marad egy fillérem sem, illetve egy gépjárműhitelem, amiből már csak 3 hónap van hátra. Így a gépjármű kivételével kb. 75 ezret fizetek havonta. Ezt már nem bírom tovább, így adósságrendező kölcsönben gondolkodom. Ezáltal hosszabb futamidővel, de biztosan lassan csökkenne a tartozásom. Ingatlanfedezet kizárva. Azonban az egyetlen bank, akinek van ilyen kiváltó hitele, nem engedélyezte a hitelt, nem mondtak indokot, de gondolom azért, mert a hitelek törlesztésével… Továbbiak »

Kedves Anita!
Ingatlanfedezet nélkül sajnos nem tudunk Önnek kedvező adósságrendező hitelkonstrukciót ajánlani. Az érintett hitelintézeteknél esetleg fizetéskönnyítő lehetőségek iránt – például futamidő hosszabbítás – érdeklődhet.

Tisztel Hitelnet!
Feleségemmel közösen több személyi kölcsönünk is van, melyek összértéke közel 5,5 millió forint. Van továbbá egy családi tartozásunk is, mely 2.350.000,- forint. Sajnos nem rendelkezünk fedezetként felajánlható ingatlannal.
Szeretnénk tartozásainkat összevonni. Feleségemmel közösen közel 500.000,- forintos igazolható jövedelemmel rendelkezünk.
Segítségüket kérem abban, hogy meg lehet-e oldali az összevonást.
Köszönettel:
Ferenc

Kedves Ferenc!
Ekkora összegű hitelfelvételhez bankpartnereink ingatlanfedezetet kérnek. Ingatlanfedezet nélkül sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő adósságrendező hitelt ajánlani.

A nevemen sok kölcsön van, egyik bank se vonja össze, hogy kevesebbet fizessek. Sajnos lakásfedezettel nem rendelkezem. Pénzre is lenne szükségem, ha egy nagyobb összeget tudnék felvenni és a többit rendezni, úgy talán jó lenne. Szeretnék egy kölcsönt fizetni. Nem mindet én fizetem, csak én segítettem másoknak. A fizetésem 86.000 Ft, számlára érkezik.

Kedves Mária!
Adósságrendezéshez ingatlanfedezetre lenne szükség. Több hitel rendezésére ingatlanfedezet nélkül sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelterméket ajánlani.

Tisztelt Hitelnet!
Szeretném kiváltani a több kisebb hitelemet eggyé. Jelenleg 1,5 millió az össztartozásom. Nyugdíjas vagyok, havi nettó 80 ezer forint a nyugdíjam. Ingatlannal nem rendelkezem, így az ingatlanfedezet számomra nem megoldható. A páromat adóstársnak be tudom vonni, de neki is van egy hitele: havi 20 ezer forint és minimálbéren dolgozik. Szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen mód, hogy kiváltsam a hiteleimet.
Köszönettel:
Géza

Kedves Géza!
Ingatlanfedezet nélkül nem tudunk Önnek kedvező adósságrendező hitelajánlatot készíteni. Ezen sajnos a minimálbérrel és havi 20 ezer forintos törlesztési kötelezettséggel rendelkező adóstárs bevonása nem segít.

Több kis hitelem van. Szeretném összevonni őket és kiváltani egy hitellel, ingatlanfedezet nélkül.
Kérem írjanak vagy hívjanak! Holnap is akár délután.
Köszönöm.

Kedves Asszonyom!
Ingatlanfedezet nélkül sajnos nem tudunk Önnek kedvező adósságrendező hitelt ajánlani. Ezeket a típusú kölcsönöket a bankok ingatlan fedezete mellett kínálják.

Üdvözlöm.
2 személyi kölcsönöm van, OTP, Cofidis. 150.000 Ft-ra lenne szükségem. Most 44 ezer a havi törlesztésem. 92.000 Ft a keresetem. Nincs ingatlanfedezetem.
Van valami lehetőség?

Kedves Imre!
A jelenlegi törlesztési kötelezettségei miatt a jövedelme már túlterhelt, így sajnos nincs lehetőség újabb fedezet nélküli hitel felvételére.


14
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x