Van lehetőség kikerülni az adósságcsapdából?

Üdvözlöm Önöket!

Szeretnék kérni egy kis segítséget. Szerencsétlenségemre belekeveredtem egy adósságba, ami miatt már BAR listás vagyok. Tartozom egy 2 millió forintos összeggel körülbelül a bankomnak (sors iróniája, hogy ott is dolgoztam annak idején).

Milyen lehetőségem van, hogy rendezzem ezt a tartozásom, mert azóta van egy jobban fizető állásom, de nem annyira, hogy havi 90-110 ezer forintokkal törlesszek 2 éven keresztül. Ugyanis csak ilyen feltételekkel kapnék lehetőséget a jelenlegi behajtó cégtől.

Akinek adott a munkája, ki szeretné letudni a tartozását semmilyen lehetőség nincs ezek szerint? Csak az ilyen “életszerűtlen” megoldások? Mert akkor az adósságcsapda tényleg csapda, mert nem lehet egy életre kikeveredni belőle.

Nagy tisztelettel várom a megoldási lehetőségeket!
Nagyon köszönöm megtisztelő válaszukat!
Károly

Kedves Károly!

Mivel a pénzintézetek BAR listás ügyfelet nem hiteleznek, ezért sajnos nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező hitelkonstrukciót javasolni. Ha már végrehajtási szakaszban van az ügylet, akkor nem tudunk segíteni, mivel végrehajtási ügyekben nem vagyunk illetékesek. Ez esetben csak a végrehajtóval történő megegyezés jelenthet megoldást.

Hitelfelvételben megfelelő ingatlanfedezetet bevonása esetén tudunk segíteni akkor, ha a hitelfelvevő adatai nem szerepelnek BAR listán. Ha a környezetében lenne ilyen ingatlan és személy, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hitelszakértőink ismertetni fogják az elérhető konstrukciókat!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Anyukám eladósodott egy pár banknál kb. 3 millió forintal! Hogy tudunk segíteni neki, illetve elérni, hogy utána többet ne tudjon felvenni?
Köszönöm.

Kedves Csilla!
Ha édesanyjának hátraléka is keletkezett, akkor az ő adósságrendező hitelkérelmét a bankok nem tudják elfogadni. Megfelelő jövedelemmel és megfelelő ingatlanfedezettel Ön tudna szabad felhasználású jelzáloghitelt igényelni, melyből az adósság kifizethető. Az így elérhető hitellehetőségekről Tanácsadóink készséggel tájékoztatják Önt online adatlapunk kitöltését követően.

Tisztelt Szakértő!
2005 májusában 5.900.000 Ft svájci frank (42.590 CHF) egyenletes törlesztésű lakáshitelt vettem fel 20 éves futamidőre. A jelenlegi tartozásom devizában 25.000 CHF, ami körülbelül még mindig 6 millió forint. Mi az a lehetőség amivel ebből a csapdából kiszállhatnék? Ráadásul a hitelből vásárolt lakáson kívül még egy ingatlanfedezetet kért a bank 2005-ben.
Előre is köszönöm válaszát.

Kedves József!
Amíg a CHF árfolyama lényegesen magasabb a 2005-ben érvényes árfolyamnál, addig a hitelkiváltással azonnali árfolyamveszteség realizálható. Javasoljuk, hogy online hitelkalkulátorunk segítségével hasonlítsa összeg a jelenlegi és a hitelkiváltást követő törlesztő részleteket. Online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után mindezt Hitelszakértőink is megteszik Ön helyett és díjmentes hitelajánlatban tájékoztatják az elérhető legkedvezőbb hitelkiváltó konstrukciókról!
A hitelkiváltás mellett a havi törlesztés csökkentése érdekében a hitelnyújtó bank fizetéskönnyítési lehetőségeiről kérhet tájékoztatást az érintett pénzintézetnél.

Tisztelt Hitelnet!
3 személyi kölcsönöm van. A harmadikat azért vettem fel, hogy a másik kettőt tudjam fizetni, de ez sem megy már így sokáig. Összesen 1,5 forint összegű személyi kölcsönöm van. Szeretnék ebből az ördögi körből kikerülni. Van-e arra lehetőség, hogy egyetlen hitellel mindhármat rendezni tudjam és a jövőben csak egy törlesztést fizessek, lehetőleg alacsonyabb havi törlesztő részlettel?
Köszönettel, János


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x