Tisztelt Hitelnet!

A férjemmel szeretnénk használt házat vásárolni Budapesten vagy annak vonzáskörzetében maximum 11-12 millió forintért. Az én nettó havi jövedelmem 133.000 forint, a páromé 39.000 (négy órában van bejelentve), ettől persze sokkal többet keres, de ennyit tudunk igazolni. Valószínűleg meg tudná oldani, hogy bejelentse a főnöke 8 órába, hogy az elbírálható fizetése emelkedjen, akkor a kettőnk havi keresete elérné a 200.000 forintot. Egy plusz ingatlant is be tudnánk vonni a hitelbe, számításaim szerint 4-5 millió forintot ér. Annyi a "gond", hogy 2015 áprilisában szülni fogok, de addig még el kell költöznünk az albérletből.

Az a kérdésem, hogy tudunk-e felvenni önerő nélkül vagy maximum 1 millió forint önerővel lakáshitelt. Egyéb megtakarításunk nincs, mindkettőnknek van diákhitele és nem szerepelünk a BAR listán.

Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Éva

Kedves Éva!

Egy ingatlanra maximálisan felvehető hitel és a szükséges önerő mértékét több tényező befolyásolja. Ahhoz, hogy Szakértőink válaszolni tudjanak kérdésére, további információk ismeretében előzetes hitelbírálatot kell végezniük. A bankok által engedélyezett finanszírozási arány – amely törvényi előírás alapján nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át – függ az igénylők igazolt jövedelmétől. A jövedelemvizsgálat során általában nem az utolsó havi munkabért veszik alapul a bankok, hanem legalább az utolsó három hónap nettó átlagbérét. Ha tehát a magasabb finanszírozási mérték érdekében párja igazolt keresete magasabb lesz, akkor számolni kell azzal, hogy legalább 3 hónap bankszámlára érkező magasabb fizetést meg kell várni. Ha párja kézbe kapja a fizetését, akkor a bankszámla kivonatok helyett NAV jövedelemigazolást kell mellékelni. A NAV viszont az előző érvről tudja kiadni az igazolást, így azon nem is jelenne meg a bejelentett magasabb kereset.

Kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával növelhető a hitelösszeg. Fontos, hogy a plusz fedezet értéke elérje a fent említett összeget, ugyanis annál kisebb értékű ingatlant nem fogadható el fedezetként. Az előzetes kalkulációhoz a plusz fedezetről is bővebb információra lenne szükség. Arra kérjük tehát, hogy a pontos hitelkalkuláció érdekében válaszoljon online adatlapunk néhány kérdésére, majd küldje el ajánlatkérését. Ezt követően Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot és tájékoztatják a minimálisan szükséges önerő mértékéről és a használt lakás vásárlása esetén elérhető lakáshitelekről!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Tamás vagyok és információt szeretnék kérni, hogy kaphatunk-e használt lakás vásárlásra hitelt.
A párom 27 éves, sajnos most nincs munkahelye, mert terhes lett, és már van egy kisfia, aki 7 éves. Én 29 éves vagyok és 5 éve dolgozom. A keresetem nettó 100-105 ezer Ft. Az ő családjánál nem férünk el, én meg albérletben lakom.

Üdvözlöm Önöket!
Érdeklődni szeretnék a szlovák hitellel kapcsolatosan. Van 3 gyermekem, de ebből 2 kiskorú. Elegem van az albérletekből, végre saját otthont szeretnék.
Kérem segítségüket!