Kedves Tanácsadó!
Kérdésem a következő: Tavaly vásároltam egy újépítésű lakást a XI. kerületben, megfizettem a 120.000.- Ft illetéket. Most, hogy már a Földhivatalban is “tulajdonos” vagyok, van-e máshova is bejelentési kötelezettségem? Egy ismerősöm a XX. kerületben lakik, és ott építkezett. Amint beköltözött a házba, az önkormányzat megbüntette, amiért az állandó lakcíme nem az újonnan épült házban volt, hanem szintén a XX. kerületben, a szülői házban. Az új házban még nem volt senki állandóra bejelentve. Ezért megbüntették??
Mit kellene tennem? Nekem is van vidéken már egy lakásom, ahova állandóra vagyok bejelentve. Most, hogy van Bp-en is egy tulajdonom, ide nincs senki bejelentve. Ez gond lehet??
Üdv. Mici

Kedves Mici!

Államilag támogatott lakáshitel felvétele esetén a támogatott személynek a kölcsönszerződésbe foglalt kötelezettségvállalása, hogy a kölcsön folyósítását, illetve az utolsó részfolyósítást követő egy éven belül bemutatja a hitelintézet számára a lakcímet igazoló hatósági igazolványt, amely igazolja, hogy a támogatással épített, vásárolt, korszerűsített ingatlan mindazon személyek lakóhelye, akiknek együttköltözését, vagy együttlakását a kölcsönkérelem benyújtásakor vállalták.
A budapesti lakcímre tehát akkor kell bejelentkeznie, ha állami kamattámogatású lakáshitelt vett igénybe a finanszírozáshoz.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése