Üdvözlöm,

5 éve vettem fel svájci frank alapú hitelt lakásvásárlásra, 35 évre. Eddig szerencsére mindig időbe és pontosan tudtam fizetni a részleteket. A napokban kaptam a hitelügyintézőmtől egy telefont, hogy forint alapúra ki lehetne váltani és kevesebb lenne a futamidő közel 10 évvel. Az elmondottak alapján a havi törlesztő részlet nem sokat változna kb. 1-2.000 Ft-ot. Amit lehet fixen tartani 1 évre, 5 évre, és 10 évre előre. Azt mondta, hogy a kamatláb 5% körüli lenne, ha váltanék forint alapúra, (egy másik bankhoz is kerülnék), ami most 9% körül van.

Ön szerint ez hogyan lehetséges?
Van valami félni valóm, amit esetleg nem említett?
Illetve valóban lehetséges a havi törlesztőket fixen 5 évre tartani? De mi lesz utána? Kissé nehéz elhinni, hogy semmi nem változik, csak a futamidő lesz kevesebb, valahogy nem látom logikusnak.

Válaszát előre is köszönöm, János

Kedves János!

Piacvezető bankpartnereink egyikénél létezik egy olyan hitelkonstrukció, mellyel a korábban felvett lakásvásárlási hitelek kedvezőbbre válthatók. Ez a hitelkiváltó konstrukció forint alapon érhető el, s akár 5-6% körüli THM-mel (Teljes Hiteldíj Mutató) is igénybe vehető. Ezzel a termékkel jelentős összeget takaríthat meg, mely a havi törlesztő részlet csökkenésében vagy a futamidő rövidülésében érezteti kedvező hatását.

A kölcsön négyféle kamatperiódussal igényelhető: 3 hónap, 12 hónap, 3 év és 5 év. Ez azt jelenti, hogy a választott kamatperióduson belül nem változik a kamat mértéke, tehát a havonta fizetendő törlesztő részlet összege is változatlan. A kamat mértéke a legrövidebb kamatperiódus (3 hónap) esetén a legalacsonyabb. Egy-egy kamatperiódus lejárata után a hitelkiváltó kölcsön kamata is mindig igazodik az aktuális piaci kamatlábhoz, aminek köszönhető a jelenlegi kedvező törlesztő részlet. Egy hosszabb kamatperiódussal – egy kicsivel magasabb kamatláb mellett – hosszabb távra fixálhatja a havi törlesztést.

Az ügyleti kamaton felül nincsen további, havonta fizetendő díj. További kedvezményekkel a kölcsön kamata mérsékelhető a teljes futamidőre vonatkozóan. Az elérhető kedvezményekről és a további kamatcsökkenés mértékéről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt!

A hitelkiváltás egyik alapfeltétele a késedelemmentes törlesztési múlt, fizetéskönnyítő programban való részvétel esetén nem vehető igénybe, valamint a kölcsönszerződés aláírása óta legalább két évnek el kellett telnie, de ez a feltétel az Ön esetében teljesül, hiszen 5 évvel ezelőtt felvett lakáshitel kiváltásáról van szó.

Ha szeretne még többet megtudni erről a hiteltermékről, kérjük tekintse meg hitelkalkulátorunkat és szakértőink készséggel nyújtanak teljes körű felvilágosítást, személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban ismertetve a konstrukció részleteit. Lehetőség van arra is, hogy több törlesztő részlet-futamidő variáció közül válassza ki az igényeinek leginkább megfelelőt. A hiteltanácsadást és teljes körű hitelügyintézést egyaránt díjmentesen végezzük!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T. Hitelnet csoport!
2007 augusztusában felvett 5 000 000 Ft értékű svájci frankos lakáshitelemet érdemes-e kiváltanom forinthitellel? A hitelt minden hónapban időre fizetjük.