Tisztelt Válaszadó!

Megtisztelne, ha válaszra méltatna, ugyanis egy ördögi körbe került az életem. Német nagy lapkiadók magyar leányvállalatainál dolgoztam nemzetközi kapcsolattartóként a műszaki szaklapok piacán. Utána saját vállalkozásaimat hoztam létre szintén ezen a területen. A vállalkozásaimat legnagyobb sajnálatomra el kellett, hogy adjam – teszem hozzá nem azért, mert nem működtek jól, de a miértek részleteibe most nem mennék bele.

Jelenleg hitelt szeretnék igényelni, de tanácstalan vagyok, mivel elutasítanak, hiszen fedezetet felmutatni nem tudok:-( A családom segítségére sem számíthatok, egyedül a pároméra, de sajnálatos módon egy keresetből, annak ellenére, hogy ő nem keres rosszul, nem tudunk megélni.

A tanácsát szeretném kérni, hogy ebben a helyzetben Ön mit javasol, kihez tudok fordulni?

Válaszát várva,
Tisztelettel és üdvözlettel,
Viktória

Kedves Viktória!

Azt nem írja, hogy mekkora összegű és milyen célú kölcsönt szeretne felvenni, de tudni kell, hogy akár ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsönt, akár jelzálog alapú szabad felhasználású jelzáloghitelt vagy lakáscélú kölcsönt szeretne igényelni, ez csak megfelelő jövedelemigazolás mellett lehetséges. 2011. június 11. óta hatályos az a kormányrendelet, amely a pénzintézetek számára kötelezővé tette a jövedelemvizsgálatot hitelfelvétel során. Jelenleg az úgynevezett Jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató alapján történik a jövedelemvizsgálat. E rendelkezés alapján a hitelfelvevő havi adósságszolgálata nem haladhatja meg jövedelmének meghatározott hányadát, például 400.000 Ft nettó jövedelem alatt az összes havi törlesztésnek bele kell férni az igénylő jövedelmének 50%-ába. Az egyes bankok jövedelemvizsgálata a rendeletben előírtnál szigorúbb is lehet.

A jövedelem forrása lehet alkalmazotti munkabér és lehet egyéni vagy társas vállalkozásból származó jövedelem is. Alkalmazotti munkaviszony esetén már akár 3 hónapos, határozatlan idejű munkaviszonnyal is igényelhető jelzáloghitel, legalább 6 hónapos munkaviszonnyal személyi kölcsön. Vállalkozásból származó jövedelem akkor fogatható el, ha a vállalkozás legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkezik. A jövedelmet ez esetben előző évi NAV jövedelemigazolás benyújtásával szükséges igazolni, továbbá feltétel, hogy az adósnak nem lehet köztartozása a NAV felé. Lakásvásárlás esetén fedezetként a megvásárolni kívánt ingatlan is elfogadható.

Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink meg tudják mondani Önnek, hogy párja saját jövedelmére fel tudja-e venni a szükséges hitelösszeget vagy a hitelfelvételhez mindenképpen szükséges az Ön részéről is megfelelő jövedelemigazolás.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése