Vállalkozóként milyen hitelt kaphatok adósságrendezésre?

Üdvözletem!

András vagyok, és egyéni vállalkozóként tevékenykedem. Anyagi nehézségeim adódtak, amit körülbelül 1 200 000 forinttal tudnék megoldani, ezt szeretném hitelből fedezni. Nem másik hitelt szeretnék kiváltani és nem is adótartozás rendezésére kellene. A közterheket minden hónapban rendesen befizetem. Családi kölcsönt szeretnék visszafizetni.

Azt kérdezném először is, hogy vállalkozók esetében mi alapján kerül kiszámításra, hogy mekkora összeget vehetek fel ingatlanfedezet nélkül?
Milyen jövedelemigazolásra van szükség az én esetemben? A vállalkozásom 10 éve működik, ez befolyásol valamit?
Esetleg ingatlanfedezet bevonásával kedvezőbb feltételek lennének? Amennyiben igen, akkor fel tudom ajánlani a kb. 15 millió forintot érő, saját családi házamat is, de ekkora összeg miatt nem szívesen tenném. Esetleg, ha van lehetőség előtörlesztésre, mert hamarosan nagyobb összeghez jutok, viszont a családnak most lenne szüksége a korábban kölcsönadott összegre.

Nem ragaszkodom feltétlenül az adósságrendező hitelhez, nyitott lennék más megoldásra is. Van esetleg kifejezetten vállalkozók számára nyújtható hitelforma, ami nem követel meg ingatlanfedezetet?

Várom válaszát: András

Kedves András!

Adósságrendező hitel keretében magánkölcsön visszafizetésére nincs lehetőség. Erre a célra a magánszemélyként igényelhető szabad felhasználású hitel lenne a legcélszerűbb megoldás. Szabad felhasználású hitel ingatlanfedezet nélkül és ingatlanfedezettel egyaránt igényelhető.

Amennyiben fedezet nélküli személyi hitelben gondolkodik, akkor a felvehető hitelösszeget a bank az igénylő igazolható jövedelme alapján állapítja meg, ami egyéni vállalkozók esetében NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiadott jövedelemigazolást jelent. Mellé csatolni kell a nemleges adótartozás igazolást is. A vállalkozásból származó jövedelem akkor vehető figyelembe, ha a vállalkozás legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkezik.

Ingatlanfedezet bevonásával a maximálisan felvehető hitel összegét nemcsak a vállalkozói jövedelem, hanem a fedezetül felajánlott ingatlan értéke is befolyásolja. Jelzálog alapon kedvezőbb kamaton juthat a szabad felhasználású hitelhez, illetve több bankpartnerünk is hirdet díjelengedési akciót, így viszonylag minimális járulékos költséggel elérhető lehet a kívánt összeg. Előtörlesztésre minden pénzintézetnél van lehetőség, így nem kell megvárni a futamidő lejáratát.

Egyéb – kimondottan vállalkozók számára nyújtott – hitelek közvetítésével irodánk nem foglalkozik. A vállalkozók által is elérhető legkedvezőbb lakossági hitelek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretnék fölvenni adósságrendező hitelt. Nyugdíjas vagyok, ingatlanfedezettel rendelkezem és Ausztriában vállalkozó vagyok. Lehetséges-e?
További kérdésem az lenne, hogy bar listásoknak is adnak hitelt? Az itthoni nyugdíjam 46.000 Ft.
Köszönettel: S. Győzőné


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x