Amennyiben Ön egyéni vállalkozóként, Bt. beltagjaként vagy legfeljebb két alkalmazottal működő Kft. tulajdonosaként szolgáltató jellegű tevékenységet végez és magánszemélyként történő hitelfelvétel esetén az adott pénzintézet által elfogadható jövedelemhez képest alacsonyabb összeget tud igazolni, akkor is lehetősége van a hiteligénylésre a vállalkozói jövedelemvélelmezés alapján.

Szolgáltató jellegű tevékenységnek felel meg például a pénzügyi tanácsadók, egészségügyi szolgáltatók, fodrászok, ügyvédek, stb. által végzett munka.

A fentieknek megfelelő vállalkozásokkal szemben támasztott követelmények a következők:

  • Mint vállalkozási forma az egyéni vállalkozás, Bt. és Kft. lehet jogosult e jövedelemvélelmezési kategóriára.
  • 6 havi, rendszeres bevételt tartalmazó bankszámla kivonat megléte.
  • Minimum 3 éve működő vállalkozás.
  • Nem lehet negatív a vállalkozás utolsó évi eredménye. Ezt egyéni vállalkozók APEH adóbevallással, Bt. beltagok és Kft. a cégre vonatkozó eredmény kimutatással és mérleg benyújtásával igazolhatják.
  • Nem lehet folyamatban a vállalkozás felszámolása, nem állhat végelszámolás, végrehajtás, csődeljárás alatt a vállalkozás sem jelenleg sem az elmúlt öt évben.
  • Nem lehet ellene folyamatban olyan peres eljárás, amelynek összege eléri az 1 millió forintot.
  • Bt. és Kft. esetén szükséges a cég társasági szerződésének benyújtása is.

Az elmúlt 6 havi átlagárbevétel alapján történik a vélelmezett jövedelem megállapítása, amennyiben a legutóbbi 6 folyószámla kivonat mindegyikén megtalálható az adott havi jóváírás. Ellenkező esetben nem alkalmazható a vállalkozói jövedelemvélelmezés.

A 6 havi átlagbevétel 70%-át veszi figyelembe a bank, mellyel maximum 500 ezer forintos havi jövedelem vélelmezhető. Több beltag esetén azonban a hiteligénylő tulajdoni hányadának megfelelően arányosított bevétel vehető figyelembe.

Fenti feltételek teljesülése esetén hitelezési Szakértőink elvégzik az Ön által igényelni kívánt hitelügylet előminősítését, melyből megtudhatja, hogy mekkora összegű és milyen havi törlesztésű kölcsönhöz juthat. Továbbá kiderülnek a szabad felhasználású, illetve adósságrendező, valamint a lakáscélú (vásárlás, építés, bővítés, korszerűsítés, felújítás) kölcsön igénylésének egyéb feltételei és járulékos költségei is.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése