Vállalkozó milyen feltételekkel kaphat kölcsönt hitelkiváltásra?

Tisztelt Szakértő!

Egy tartozás rendezésével kapcsolatban kérném a tanácsát. Az érdekelne, hogy az alábbi feltételekkel kaphatok-e kölcsönt?

Négy hónapja tevékenykedek egyéni vállalkozóként. Két hónapja örököltem egy 4,2 milliós nyaralót, amin van némi köztartozás. Az ingatlan már 1/1 arányban az én nevemen van. A nyaralóra bejegyzett köztartozás rendezéséhez szükségem lenne körülbelül egy millió forintra. Hitelkiváltó kölcsönre gondoltam, de nem tudom, hogy fedezetként megfelelő lenne-e ez a nyaraló, és a 3, 4 milliós üzlethelyiségem.
Problémát jelenthet ebben az esetben, hogy a négy hónapos vállalkozói jogviszony előtt nem volt munkahelyem fél éven át?

Sajnos nincs olyan személy a környezetemben, akit be tudnék vonni a hitelbe, egyedül kellene megoldanom az ügyet. A köztartozást egy összegben sajnos nem tudom kifizetni, ezért gondoltam arra, hogy kiváltanám egy banki hitellel, ha lehet. Bármilyen megoldás, javaslat érdekel, amit ezzel kapcsolatban tudnának adni.

Várom tájékoztatását.
Előre is köszönöm: Ákos

Kedves Ákos!

Hitelkiváltó kölcsön igénylésének ebben az esetben sajnos több akadálya is van. Nyaraló, mint ingatlantípus ugyan elfogadható jelzáloghitel fedezetéül, ám köztartozással terhelt ingatlant nem fogadnak el fedezetként a bankok, illetve köztartozást egyik pénzintézet sem vált ki. A 3,4 millió forint értékű üzlethelyiség sajnos nem fogadható el fedezetként.

A hitelfelvétel további akadálya az Ön vállalkozói jogviszonyának időtartama. Egyéni vállalkozóknak ugyanis legalább egy lezárt üzleti évvel kell rendelkezniük. Mivel az Ön vállalkozása még csak 4 hónapja működik, így az ebből származó jövedelmét nem tudják figyelembe venni a bankok. Így megfelelő ingatlanfedezet és jövedelemfedezettség hiányában sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

A köztartozás visszafizetésére vonatkozó esetleges részletfizetési lehetőséggel kapcsolatban a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) területileg illetékes hivatalával kellene felvennie a kapcsolatot!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődni szeretnék, hogy vállalkozói hitelekkel foglalkoznak-e? Cégünk van és szeretnénk a jelenlegi hitelünket hosszú lejáratúra átváltani, törlesztőrészletet csökkenteni.
Köszönöm a válaszukat.

Kedves Tímea!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az esetleges hitellehetőségekről!


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x