Újépítésű ház osztatlan telken?

Tisztelt Cím!

Az alábbi ügyben kérném szíves tanácsát:
Egy újépítésű önálló családi ház megvásárlásán gondolkodom, mely megvásárlásához banki hitelt vennék igénybe. A ház egy olyan telken helyezkedik el, amire kettő ház fog felépülni.(a telek ketté lett választva kerítéssel, így a 2. ház egy nyeles telken fog állni). Jelenleg az általam megvásárolni kívánt ház felépült, a második ház el sincs kezdve, az a telekrész üres. A banktól azt az információt kaptam, hogy albetétesítés kell a hitel folyósításához. Kérdésem az, hogy albetétesíthető így az 1. ház, hogy a 2. még tervbe sincs véve az azonos helyrajzi számú telken? (vagyis a telek 2. fele üres telek marad ismeretlen ideig).. Vagy telekmegosztást javasol? Mi a legjárhatóbb út ebben az esetben?
Előre is köszönöm válaszát.
Kérdést feltette: Imre

Kedves Imre!

Albetétesítésre csak a lakások felépülését követően van lehetőség. Az albetétesítést jogerős használatbavételi engedély után kezdi meg a földhivatal. Mivel a 2. ingatlan még nem épült fel, ezért ebben az esetben nincs lehetőség erre.

Megoldást a telekmegosztás jelenthet az Ön esetében.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x