Újabb mélyponton a lakossági hitelezés júniusban

2011 év első felében, összhangban a múlt heti lakáspiaci és kiskereskedelmi adatokkal a magyar lakosságot rendkívül alacsony hitelfelvételi kedv jellemezte. A portfolio.hu adatai alapján 2005-ig visszamenőleg még nem volt példa arra, hogy nominálértékben ilyen kevés hitelt vettek volna fel a háztartások egyetlen félév során. Téved az is, aki azt gondolná, hogy a kedvezőtlen frank árfolyam miatt egyre többen váltják át a hitelüket Euró alapúra. A bankok június folyamán összesen csak 160 millió forint euró alapú jelzáloghitelt folyósítottak. Ugyanakkor közel 50 milliárd forinttal emelkedett a lakosság betétállománya júniusban.

Az MNB (Magyar Nemzeti Bank) pénteken tette közzé legfrissebb hitelezési statisztikáit. Az adatokból világosan látszódik, hogy a hazai lakossági hitelezés továbbra sem az új kihelyezésekről szól. Sokkal nagyobb hangsúlyt kap a korábbi hitelfelvételekből eredő problémák kezelése.

A közzétett adatok alapján a hazai jelzálog-hitelezés hosszú idő óta nem látott mélypontjára süllyedt. Nem csak a jelzáloghitelek, hanem a fedezetlen fogyasztási hitelkondíciók is rendkívül alacsony értéket értek el, amiből látszik, hogy az ügyfelek nem csak az ingatlanok elvesztésétől félnek.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x