Új társasházi lakások finanszírozása

Új társasházi lakás finanszíroztatása előtt érdemes tájékozódni az egyes pénzintézetek által kínált hitelfelvételi lehetőségekről, a maximálisan nyújtható hitel nagyságáról, valamint az aktuális törlesztő részletekről.

Az alábbiakban partner pénzintézeteinknél lehetséges finanszírozási módszereket mutatjuk be.

Az egyes bankoknál az új lakás finanszírozásának módja függ attól is, hogy a társasházi lakások kivitelezése mely banki projektben valósul meg. Amennyiben az új lakás megszerzéséhez szükséges hitelösszeg igénylésére a projektfinanszírozó banknál kerül sor, akkor a hitelfolyósítás történhet szakaszosan és egy összegben is.

Van olyan bankpartnerünk, ahol idegen banki projektnél is van lehetőség mind egy összegű, mind szakaszos folyósításra. Egy összegben történő hitelfolyósítás esetén nem feltétel az albetétesítés, azonban a jogerős, végleges használatbavételi engedély, valamint az épületfeltüntetés folyósítási feltétel.

A felvehető hitelösszeg nagyságát a pénzintézet a megvásárolni kívánt lakás hitelbiztosítéki értéke alapján határozza meg. Saját banki projekt esetén – függetlenül a társasház lakásszámától – a hitelbiztosítéki érték az adásvételi szerződésben szereplő vételár 90 százaléka.

Amennyiben idegen banki projektről van szó, akkor 12 lakásnál kevesebb társasház esetén a lakások hitelbiztosítéki értékét az ingatlanszakértő határozza meg értékbecslés alapján. Ha a társasházban lévő lakások száma eléri a 12-t, akkor hitelbiztosítéki értékként szintén elfogadható az adásvételi szerződésben szereplő vételár.

Új lakás finanszírozása állami kamattámogatott és piaci kamatozású lakáshitellel egyaránt történhet. Államilag támogatott lakáshitel esetén az állam a futamidő lejártáig, legfeljebb 20 évre biztosít kamattámogatást.

Államilag támogatott lakáshitel esetén mind az igénylővel, mind az ingatlanfedezettel szemben támasztott jogszabályi feltételeknek meg kell felelni.

Amennyiben a hitelfelvevő nem felel meg a jogszabályi előírásoknak, vagy nem kíván államilag támogatott hitelt igényelni, akkor a piaci kamatozású lakáshitelek között válogathat, melyek forint, euró és svájci frank alapon egyaránt elérhetők.

Az államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitelek havi törlesztő részletét Ön is kiszámolhatja jelzáloghitel kalkulátorunk segítségével, vagy díjmentesen személyre szóló ajánlatot is kérhet.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x