Új ház építésére lenne szükségünk építési hitelre

T. Hitelnet!

2013-ban szeretnénk építkezni 65 m2 2szint + 40 m2 garázs. Nekem , nejemnek külföldi munkahely. 35, 32 évesek vagyunk. 1 gyerek, talán még 1 lesz.

Jelenleg lakástulajdonosok vagyunk, ha lehet, nem adnánk el. Telek van és kész a fogadószint. 10 M Ft-ot vennénk fel.
Milyen lehetőségeink vannak?

Válaszát előre is köszönöm:
Péter

Kedves Péter!

Új ház építéséhez jelenleg piaci kamatozású és állami kamattámogatású építési hitel egyaránt igényelhető. Mindkettőt forint alapon nyújtják a pénzintézetek.

Támogatott építési hitel igénylését kizárja a meglévő lakástulajdon, kivéve az alábbi lehetőségeket:
– együttesen legfeljebb 50%-os tulajdoni hányad olyan lakásban, mely tulajdonközösség megszüntetése vagy öröklés útján került a tulajdonba,
– a lakóingatlan lebontását az építésügyi hatóság elrendelte vagy engedélyezte,
– a lakás több mint két éve öröklés vagy ajándékozás jogcímén, haszonélvezettel terhelten került az igénylőnek, házastársának, élettársának, kiskorú
gyermekének vagy a vele együttköltöző családtagjának a tulajdonába, és a haszonélvező az érintett lakóingatlanban lakik.

Amennyiben nem fenti módon szerezték lakásukat, s nem kívánják értékesíteni, akkor sajnos sem államilag támogatott építési hitel, sem (szocpol) igénylésére nem lesznek jogosultak.

Az építendő ház jövőbeni értékének – jogszabály szerint – legfeljebb a 80 százaléka vehető fel. Ez az arány a jövedelmektől függően kevesebb is lehet. Mind a minimálbéres, mind a külföldön szerzett jövedelem elfogadható a hitelfelvétel során. Ha a jelenlegi munkahelyen megvan a 3 hónapos munkaviszony, akkor már igényelhető a kölcsön. Nem feltétel a folyószámlára érkező munkabér, a munkáltatói igazolás mellett adóhatóság által kiállított dokumentummal is igazolható a kereset.

Az építési hitel folyósítása a felhasználását követően, készültségi foknak megfelelően, tehát szakaszosan történik. Piaci kamatozású nyújtását nem minden pénzintézet köti számlabemutatási kötelezettséghez, míg államilag támogatott hitel esetén a költségvetés 70%-át le kell fedni számlával.

Konkrét építési hitelajánlatot – ismertetve a várható havi törlesztő részlet összegét és az aktuális kamatokat – további részletek ismeretében, hitelkalkulátorunk segítségével tudunk Önnek adni. Arról, hogy 2013-ban milyen lehetőségek lesznek építkezés finanszírozására, konkrétumokat még nem tudunk mondani. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hitelszakértőink ismertetni fogják a jelenlegi lehetőségeket!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Napot kívánok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mi kaphatunk-e hitelt, ha a párom minimálbért kap én gyest. 1 gyermeket nevelünk és a nagymamán telkén szeretnénk építkezni.
Kérem keressen fel mielőbb.
Köszönettel: Sz. Richárdné

Tisztelt Szakértő!
Belterülettel határos külterületen lévő Major megnevezésű ingatlanra jelzáloghitelt melyik banknál lehet igényelni? Az ingatlanra családi házat építettem, ami szerkezetkész állapotban van, minden hatósági engedéllyel rendelkezem. Az ingatlanon több építmény is található, az összértéke talán több tízmillió, a bankok mégis elzárkóznak a hiteltől, arra hivatkozva, hogy külterület.
Tud-e olyan pénzintézetet aki 6-7 millió szabad felhasználású hitelt tud adni a befejezéshez?


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x