2009. október 1-től alacsonyabb havi törlesztőrészlettel rendelkező forint alapú lakáshitelt kínál a K&H Bank is, és a felvehető hitelösszeg akár az ingatlan értékének 100%-ig is elmehet. Mivel az új termék forint alapú, ezért árfolyamkockázat nélküli, előre tervezhető havi törlesztőrészletet jelent az igénylők számára.

A termék specialitása, hogy a kamatváltozás az MNB által meghatározott alapkamathoz kötődik, melynek következtében egy esetleges jövőbeni alapkamat csökkentés nem hagyja változatlanul a felvett hitelek havi törlesztő részleteit.

Az új forint alapú lakáshitel vagy szabad felhasználású jelzáloghitel minden szempont alapján megfelel a közelmúltban aláírt új Magatartási kódexében megfogalmazott elvárásoknak.

A termék csak kamat felszámításával, azaz havi kezelési költség nélkül kerül bevezetésre, aminek köszönhetően a havi törlesztőrészletek csak a tőketörlesztést és a kamatot tartalmaznak, egyéb rejtett költséggel kell számolni a futamidő végéig. A 10 éves vagy annál hosszabb futamidejű hitel igénylése esetén a terméket türelmi idővel kínálja a pénzintézet, ezalatt az idő alatt csak a havonta keletkező kamatokat kell törleszteni; a türelmi időszak hossza 10-15 éves futamidő esetén 1 , 15 évnél nagyobb futamidő esetén 2 év.

A forint hitel legfontosabb jellemzői:

A kamatperiódus hossza 6 hónap

A felvehető hitel maximális összege új lakás vásárlása esetén elérheti a hitelbiztosítéki érték 100 %-át, ha az ügyfél rendelkezik a bank által elvárt jövedelemmel és a fedezetként felajánlott ingatlan megyeszékhelyen, vagy megyei jogú városban vagy Budapest területén található. Egyéb lakáscélú hitel igénylése esetén a nyújtható hitel összege megfelelő jövedelem igazolása esetén a fedezetül felajánlott vagy megvásárolni kívánt ingatlan 80%, míg szabad felhasználású jelzáloghitel esetén 60%

futamidő: lakáshitel, építési hitel, lakásfelújítási hitel esetén 35 év, szabad felhasználású jelzáloghitel esetén 25 év

maximálisan felvehető hitelösszeg: 100 millió Ft

A felszámított kamat összege az első 6 havi kamatperiódusra: lakáscélú hitel esetén 10%, szabad felhasználású jelzáloghitel esetén 11%

Kérdezni szeretne? Tegye fel kérdéseit ls szakértőink válaszolnak.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretném tudni,hogy a K&H-nál Szabad felhasználású jelzáloghitel esetén a fedezetül felkínált ingatlan tulajdonosainak meg kell-e felelniük a korkövetelményeknek.

2009-ben vettem föl 2000000Ft CHF hitelt Ft törlesztessel. Szeretnem kivaltani,vagyis a fennmarado hitelt kifizetni €-ban vagy Ft-ban. Lehetseges e ez, s ha igen milyen feltetelekkel.
Valaszukat elöre is köszönöm

szeretném tudni ha 1 millió forintom van, mennyi lakáskölcsönt kaphatok, és mik a feltételei.

Jelenlegi lakáskölcsönöm havi törlesztője 95.000 Ft. Természetesen én is beleestem a kedvező frank adta lehetőségekbe így a törlesztőm 53.000 Ft.-ról változott.
Reménykedem hogy ez változni fog. Esetleg marad ennyi?