Üdülő övezetben faház vásárlásra kaphatok lakáshitelt?

Üdülő övezetben lakható faházat vásárolnék. A ház 40 négyzetméter, 800 négyzetméteres telken. Eladási ára 8.100.000.- Ft. Önerőm 1.000.000.- forint.

Egyéni vállalkozóként dolgozom több mint tizenöt éve. Jövedelmem kb. 100.000.- Ft. Lakáshitelem ami volt, már visszafizettem, más hitelem nincs.

Kérdésem, hogy kaphatnék-e a fennmaradó összegre kedvező kamatozású hitelt.
Attila

Kedves Attila!

Üdülő, nyaraló, hétvégi ház megnevezésű ingatlan vételára is finanszírozható lakáscélú jelzáloghitel igénybevételével. A nyaralóvásárlásra piaci kamatozású, forint alapú kölcsön vehető fel.

A finanszírozási arány egyrészt függ a vonatkozó jogszabály által meghatározott mértéktől – ami jelenleg a forgalmi értéknek legfeljebb a 80%-a – valamint az egyes bankok saját finanszírozási arányától, mely az igénylő jövedelmi helyzetétől függően változhat.

A 8.100.000.- Ft értékű ház vásárlásához tehát nem elegendő 1 millió forint saját erő. Ahhoz, hogy a hiányzó összeget is fel tudja venni hitelben, plusz ingatlan bevonása szükséges. Amennyiben erre van lehetőség, kérjük számoljon lakáshitel kalkulátorunkkal és Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják a hitellehetőségekről.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődöm, hogy üdülőövezeti ingatlan vásárlása esetén milyen hitellehetőségeink vannak. A megvásárolni kívánt ház Budapesten van, vételára 30M Ft, ebből 20M lenne a hitelösszeg. Minden szempontból hitelképesek vagyunk, azt szeretném megtudni, van-e valamilyen megszorítás az üdülőövezeti besorolás miatt.
Válaszukat köszönöm!

Kedves Lilla!
Üdülőövezeti ingatlan vásárlásához államilag támogatott lakáshitel nem, de piaci kamatozású kölcsön igényelhető. A finanszírozás mértéke megegyezik a lakáshitelek finanszírozási arányával. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy mind a ketten fiatalok vagyunk (24-25 évesek), élettársi viszonyban élünk. Milyen támogatást vagy hitel tudnánk felvenni ahhoz, hogy egy használt házat tudjunk venni önerő nélkül? Munkaviszonyunk kb. 5 éves.

Tisztelt Hitelnet!
2004-ben vettem fel lakáshitelt családi ház vásárlására forint alapon, ingatlanfedezettel, 10 év futamidőre. Több helyen olvastam, hogy a 2011-es adóbevallásban ismét lehet adójóváírást igényelni lakáshitellel kapcsolatban. Kérdésem: valóban lehet a 2011-es adóbevallásban igénybe venni adójóváírást lakáshitellel kapcsolatban? Ha igen, az ezzel kapcsolatos igazolást igényelni kell? (korábbi években ezt megküldték)

54 éves vagyok, 40 év után mentem nyugdíjba. 2 gyermek gyámszülője vagyok. Egyedül nevelem őket. Szeretnék egy kis családi házat vásárolni. Nyugdíjam csak 67 ezer forint, még gyermekek után járó jövedelem van. Saját ingatlannal nem rendelkezem. Azt szeretném tudni, hogy milyen esélyem van, hogy kaphassak lakásvásárlási kölcsönt?

Szeretnénk a párommal egy 11 millió forint értékű, Balaton déli partján elhelyezkedő településen lévő családi házba költözni. Jelenleg 150 000 170 000 forint körül mozog a kettőnk fizetése. Saját ingatlannal még nem rendelkezünk, a szüleimnél lakunk.
Kaphatnánk-e jelen feltételek mellett valamilyen hitel?


10
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x