Tisztelt Hitelnet!

5 éve vettünk fel türelmi idős lakáshitelt. A maximális türelmi idő 5 év volt, ezt választottuk. A türelmi idő most fog letelni. Eddig nem fizettünk a banknak tőkét, csak a kamatot törlesztettük. A törlesztő részlet az 5 év alatt ugyan emelkedett, de ez nem jelentett problémát, rendesen fizettük.

Most viszont attól tartunk, hogy jelentősen meg fog emelkedni a havi törlesztés összege és azt nem biztos, hogy fogjuk tudni pontosan fizetni. Ezért azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg ki tudnánk-e váltani a hitelt? Ha lehet, forint alapú kölcsönt választanánk, hogy ne legyen ingadozó a törlesztés az árfolyam miatt és türelmi időt sem kérnénk.

A kölcsönünk, amit felvettünk 4 millió forint volt, svájci frank alapú. Én havonta 115.000 Ft-ot keresek, a feleségem munkabére 95.000 Ft. A gyermekeink már nagykorúak, külön vannak. Csak ez a hitelünk van, más tartozásunk nincsen. A lakásunk most kb. 8 millió forintot ér.

Várjuk megtisztelő válaszukat!
Köszönettel.
Árpád

Kedves Árpád!

Mivel a türelmi idő alatt nem fizettek tőketörlesztést, ezért svájci frankban nézve a fennálló tartozás ugyanakkora, mint hitelfelvételkor. Azt kellene tudni tehát, hogy ez számszerűsítve mekkora összeget tesz ki. Ezt kell átszámítani a jelenleg érvényes CHF árfolyammal ahhoz, hogy megkapjuk, mennyi hitelt kell felvenniük a tartozás rendezéséhez. Erről a hitelfolyósító bank tud Önöknek pontos tájékoztatást adni. Azt is érdemes lenne megkérdezni, hogy a türelmi idő lejártával mennyire emelkedne a törlesztő részlet.

Forint alapú hitelkiváltó kölcsön felvételével a jövőben elkerülhető az árfolyamkockázat, így a törlesztő részlet ingadozása. Ahhoz, hogy személyre szóló hitelajánlatot tudjuk készíteni Önöknek, további adatokra is szükség lenne – például: életkoruk, a fedezeti ingatlan földrajzi elhelyezkedése, munkaviszonnyal kapcsolatos információ, stb. Ezért arra kérjük, legyen kedves kitölteni az oldalunkon található ajánlatkérő nyomtatványt, s Hitelszakértőink ismertetni fogják a lehetőségeiknek megfelelő hitelkiváltó kölcsönöket!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Családi házam 36.500 svájci frank hitellel terhelt. Jelenleg csak kamatot fizetek lakástakarék miatt. Havi 50-56 között fizetek /jelenleg csak kamatot!/ kedvezményesebb forint illetve euró hitelre ki lehetne-e váltani? Elmaradás nincs. Másik ingatlan az ügyletbe nem bevonható. A ház értéke kb. 11-14 millió.