Üdvözlöm!

Kérdésem lenne önökhöz, hogy az édesanyám szülői házát szeretnénk megvásárolni. Adott háttérrel rendelkezve: nettó fix jövedelem kb. 350.000 Ft. Kinti bankszámlával rendelkezem, amire 5 hónapja megy az utalás. Tulajdoni rész 3 millió Ft, én viszont 5 milliót szeretnék felvenni! Fennmaradó összeget szeretném a házra költeni.

Így lenne esély a hitel felvételére?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Réka

Kedves Réka!

Hitelfelvételhez külföldi munkabér is elfogadható. Ennek igazolására elég az utolsó 3-6 havi munkabért tartalmazó bankszámla kivonatot és a munkaszerződést bemutatni. Hivatalos fordítás nem szükséges.

Tulajdonrész kivásárláshoz, valamint felújításhoz és korszerűsítéshez is igényelhető hitel, de külön-külön hitelügylet keretében. Elsőként a tulajdonrész kivásárlást lehetne finanszírozni. Erre a célra maximum akkora összegű kölcsön vehető fel, amennyi a tulajdonrész vételára. Ennek lebonyolításához adásvételi szerződést kell kötni, melyben szerepel, hogy a 3 milliós vételárat a hitelnyújtó bank az édesanyja által megadott bankszámlára fogja utalni.

A tulajdonrész kivásárlást követően, ha Ön megszerezte az ingatlan tulajdonjogát, akkor fel tud venni felújításra és korszerűsítésre újabb lakáshitelt megfelelő összegű jövedelem mellett, illetve, ha az adott ingatlan is elbír még további terhelést. Amennyiben jelenleg nincsen semmilyen hiteltartozása, akkor a 350.000 Ft-os havi jövedelem elegendő lenne az összesen 5 millió forint összegű kölcsön felvételére. A továbbiakban tehát az a meghatározó, hogy milyen értékű a fedezetként bevonása kerülő ház, illetve hol található helyileg.

A tulajdonrész kivásárlásához piaci kamatozású lakáshitelt igényelhet, míg korszerűsítési lakáscél esetén állami kamattámogatású lakáshitel is igényelhető. Mindkét hiteltermék kizárólag forint alapon érhető el.

Arról, hogy meg megoldható-e a hitelfelvétel, Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! Ezt követően Szakértőink rövid időn belül személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot fognak Önnek küldeni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése