Tulajdoni hányad eladása

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Szeretnék érdeklődni, hogyan és milyen módon tudom eladni a tulajdoni hányadomat és kinek?
A szóban forgó ingatlannak három tulajdonosa van én, édesanyám és a nővérem, a nagymamának 100%-os haszonélvezeti joga van.
Az ingatlant nem lehet felosztani.

A válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: György

Kedves György!

A tulajdoni hányadát édesanyja vagy a nővére is megvásárolhatja Öntől adásvételi szerződés alapján, melyben rögzítésre kerül a kölcsönösen kialkudott vételár.

A tulajdonrész kivásárlásához piaci kamatozású lakáshitelt igényelhet a vevő, ez esetben édesanyja vagy nővére, amennyiben megfelelnek a hiteligénylés feltételeinek. A lakáshitel keretében felvett összeget a teljes ingatlanra bejegyzik. A hitelügyletben a tulajdonosoknak és a haszonélvezőnek is részt kell vennie.

A tulajdonrész kivásárlásához igényelhető legkedvezőbb lakáshitelek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hitelszakértőink személyre szóló ajánlat formájában fogják tájékoztatni Önöket.

 

 Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az összterület 11,67 AK. 0.2799 m2 szántó ebből a tulajdoni hányad 868/1167, hány m2 az én részem? A másik tulajdonosoknak 150-150/1167.

Kedves Mária!
A feltett kérdésben irodánk sajnos nem illetékes. Ez ügyben a területileg illetékes földhivatalhoz fordulhat.

Tisztelt Hitelnet!
50-50 százalékban van tulajdonom az öcsémmel. Sajnos a helyzet elmérgesedett nagyon. Decemberben elköltöztek, azóta pénzéhesek. Szeretném őket kifizetni, de jelenleg a volt férjem által bár listán vagyok. A kérdésem az, lehet-e gyed alatt ingatlanfedezetű hitelt felvenni, passzív bárlistával? Egyedülállóként kezessel? Kb 6 millió Ft-ot 30 évre. 33 éves vagyok. Szeretném tudni mi a módja ennek.
Köszönettel. Krisztina.

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem: válóper után hogy lehet ingatlanfedezetű hitelt felvenni, ha a másik fél is tulaj az adott ingatlanon, akit a pénzből kellene kifizetni, amit felvennék? A fizetendő összegről bírósági határozat van. Annak kifizetése esetén törlik a tulajdonjogot.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Köszönöm a gyors válaszukat!
Ezzel kapcsolatban az lenne még a kérdésem, hogy ha édesanyám és a nővérem se tudja megvenni a tulajdoni hányadomat és lemondanak az elővásárlási jogukról akkor kinek tudom eladni a részemet?


8
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x