Tisztelt Hölgyem/Uram!

Szeretnék érdeklődni, hogyan és milyen módon tudom eladni a tulajdoni hányadomat és kinek?
A szóban forgó ingatlannak három tulajdonosa van én, édesanyám és a nővérem, a nagymamának 100%-os haszonélvezeti joga van.
Az ingatlant nem lehet felosztani.

A válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: György

Kedves György!

A tulajdoni hányadát édesanyja vagy a nővére is megvásárolhatja Öntől adásvételi szerződés alapján, melyben rögzítésre kerül a kölcsönösen kialkudott vételár.

A tulajdonrész kivásárlásához piaci kamatozású lakáshitelt igényelhet a vevő, ez esetben édesanyja vagy nővére, amennyiben megfelelnek a hiteligénylés feltételeinek. A lakáshitel keretében felvett összeget a teljes ingatlanra bejegyzik. A hitelügyletben a tulajdonosoknak és a haszonélvezőnek is részt kell vennie.

A tulajdonrész kivásárlásához igényelhető legkedvezőbb lakáshitelek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hitelszakértőink személyre szóló ajánlat formájában fogják tájékoztatni Önöket.

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy milyen módon tudom eladni a tulajdoni hányadomat? Testvéremmel örököltünk egy házat fele-fele alapon. Ő él ott a családjával. Semmilyen formában nem akarják eladni, de kifizetni sem akarnak. Odaköltözni nem szeretnék, nem tudnék velük élni, és érzelmi alapja is van (Édesapám ott hunyt el). Én babát várok és szeretnénk venni egy kis lakást, hogy ne albérletet kelljen fizetni.
Köszönöm ha válaszol.
Erika

Az összterület 11,67 AK. 0.2799 m2 szántó ebből a tulajdoni hányad 868/1167, hány m2 az én részem? A másik tulajdonosoknak 150-150/1167.

Tisztelt Hitelnet!
50-50 százalékban van tulajdonom az öcsémmel. Sajnos a helyzet elmérgesedett nagyon. Decemberben elköltöztek, azóta pénzéhesek. Szeretném őket kifizetni, de jelenleg a volt férjem által bár listán vagyok. A kérdésem az, lehet-e gyed alatt ingatlanfedezetű hitelt felvenni, passzív bárlistával? Egyedülállóként kezessel? Kb 6 millió Ft-ot 30 évre. 33 éves vagyok. Szeretném tudni mi a módja ennek.
Köszönettel. Krisztina.

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem: válóper után hogy lehet ingatlanfedezetű hitelt felvenni, ha a másik fél is tulaj az adott ingatlanon, akit a pénzből kellene kifizetni, amit felvennék? A fizetendő összegről bírósági határozat van. Annak kifizetése esetén törlik a tulajdonjogot.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Köszönöm a gyors válaszukat!
Ezzel kapcsolatban az lenne még a kérdésem, hogy ha édesanyám és a nővérem se tudja megvenni a tulajdoni hányadomat és lemondanak az elővásárlási jogukról akkor kinek tudom eladni a részemet?