Tisztelt Cím!

Jelenleg nincs a nevemen ingatlan, és soha nem is volt. Párommal most szeretnénk belevágni lakásvásárlásba. Használt lakásokat nézegettünk, és ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy a kamattámogatott lakáshitelhez csak Önökön keresztül tudnánk hozzájutni, vagy minden partner bank is tud ezzel kalkulálni, ha bemegyünk érdeklődni?

Mindenképpen szeretnénk valamiféle támogatást, ebben kérném az Önök segítségét!
Előre is köszönöm válaszukat!

Tisztelettel,
Gergely

Kedves Gergely!

Az otthonteremtési kamattámogatás keretében használt lakás vásárlásához igényelhető konstrukció számos hitelintézet kínálatában megtalálható. Hitelközvetítő iroda lévén azonban a Hitelnet valamennyi bank támogatott és piaci kamatozású lakásvásárlási hiteléről egy helyen tudja Önöket tájékoztatni, már csak ezért is megéri Szakértőink tájékoztatását kérni. Nincs szükség tehát arra, hogy az összes pénzintézetet végigjárják, egyetlen helyen tájékozódhatnak a bankpiaci legkedvezőbb lakáshiteleiről. Online ajánlatérő nyomtatványunkat kitöltve Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot is készítenek Önöknek, illetve díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

A támogatott hitelekről a következőket kell tudni általánosságban: a használt lakás vásárlása esetén elérhető otthonteremtési kamattámogatás iránti kérelem a hatályos kormányrendelet értelmében 2014. december 31-ig nyújtható be a hitelintézetekhez. A kamattámogatás a futamidő első 5 évében vehető igénybe, majd piaci kamatláb mellett folytatódik tovább a hiteltörlesztés. A jogosultsághoz legalább egyiküknek minimum 180 napos biztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie és egyiküknek sem lehet adótartozása. A használt lakás vételára nem haladhatja meg a 20 millió forintot, a támogatott hitel összege pedig a 10 milliót.

Nem érdemes elmenni szó nélkül a piaci kamatozású lakáshitelek mellett sem. A jelenleg alacsony szinten tartott jegybanki alapkamatnak köszönhetően a piaci kamatozású lakáshitelek havi törlesztő részlete néhány hitelkonstrukcióban alacsonyabb, mint kamattámogatott hitel esetén. Továbbá számos lehetőség van a normál, piaci kamatláb további minimalizálására, például munkabér átutalás teljesítésével, hitelfedezeti biztosítás kötésével illetve egyéb banki kedvezményekkel. Mindezekről Szakértőink készséggel adnak további részletes felvilágosítást.

Gyermekek utáni támogatás használt lakás vásárlása esetén jelenleg nem vehető igénybe. Információink szerint ugyan várható, hogy jövő év közepétől ismét igényelhető lesz a félszocpol használt lakás vásárlásakor, de erről bővebb információnk jelenleg még nincs. Az ilyen jellegű korábbi támogatásoknál azonban félszocpolt csak meglévő gyermekek után lehetett igényelni.

Az elérhető, konkrét lakáshitelek megismeréséhez, kérjük, küldjék el online ajánlatkérésüket!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése