Az elmúlt egy hétben további pénzintézetek kínálatában jelent meg a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel. A termékskála bővülésének köszönhetően egyre több konstrukció közül választhatjuk ki a leginkább fogyasztóbarát kölcsönt lakáscélú terveink megvalósításához. Az egyszerűbb átláthatóság kedvéért most összegyűjtöttük, hogy melyik bank, mely lakáscélra és milyen kamatperiódussal kínálja fogyasztóbarát hitelét.

A fogyasztóbarát hitelek célja

A fogyasztóbarát hitelek kizárólag lakáscélra vehetők igénybe:

  • új és használt lakóingatlan vásárlása,
  • új lakóingatlan építése,
  • építési céllal való telekvásárlás,
  • igazoltan lakáscélú hitel kiváltása,
  • üdülő vásárlása, építése,
  • lakóingatlan építéséhez, vásárlásához kapcsolódóan gépkocsitároló építése, vásárlása

A jelenleg fogyasztóbarát lakáshitelt kínáló pénzintézetek közül nem miden bank kínálja fogyasztóbarát kölcsönét az összes lehetséges lakáscélra.

Fogyasztóbarát lakáshitelek – hitelcél szerint

Az első táblázatban azt foglaltuk össze, hogy a megvalósítani kívánt lakáscél alapján mely bank fogyasztóbarát lakáshitelei közül választhatunk.

* + tároló vásárlása
** + üdülő építése
*** + gépkocsitároló építése, tároló vásárlása/építése

Fogyasztóbarát lakáshitelek – kamatperiódus szerint

Az MNB előírása alapján a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel címre kizárólag 3, 5, vagy 10 éves kamatperiódussal, illetve a futamidő végéig tartó kamatrögzítés alkalmazásával lehetett pályázni. Ez azt jelenti, hogy adott kamatperióduson belül fix a kamat, így a törlesztő részlet ezen időszak alatt biztosan nem változik.

A második táblázatban azt foglaltuk össze, hogy a fenti előírásnak eleget téve az egyes bankok mely kamatperiódusokat alkalmazzák fogyasztóbarát hiteltermékeik nyújtása során.

Mint látható a legtöbb pénzintézet az 5 és 10 éves kamatperiódust preferálja a kiszámíthatóság, ám mégis versenyképes árazás biztosítása mellett. Ennél hosszabb távra fixált törlesztő részletek esetén már lényegesen többe kerül a hosszú távú kiszámíthatóság.

Fogyasztóbarát Hitelkalkulátor

A konkrét törlesztő részletek megismeréséhez számoljon Ön is online lakáshitel kalkulátorunkkal , melynek segítségével könnyen összehasonlíthatók a fogyasztóbarát lakáshitelek az egyéb piaci kamatozású és támogatott lakáshitelekkel.

Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérje ajánlatunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
2015-ben osztatlan közös tulajdonban lévő telken házat építettem. /használati megállapodással/ Hitelt az FHB Banktól kaptam. Szeretném megtudni, melyik banknál tudom kiváltani minősített fogyasztóbarát hitelre. Tudomásom szerint nem minden bank ad ilyen épületre jelzáloghitelt. A telket sajnos megosztani nem lehet, /önálló telek méret 1500 nm/ külön-külön nem felel meg ennek a követelménynek, ezek egyenként 812 nm-esek. Jelenlegi hitelkonstrukció 5 évig fix kamatozású, ebből 2 év eltelt. Az ingatlan Kecskemét külterületén van, régen zártkert volt, ezt az idei év elején megszüntettem.
Várom szíves válaszukat!
Köszönettel: Éva