Hamarosan a tulajdonunkban lesz egy lakóingatlan, melyet közművesíteni kell, valamint bővíteni. 3 gyermekes család vagyunk, férjem külföldön dolgozik, én gyeden vagyok, de mivel semmi sem biztos, magas törlesztőrészletű hitelt nem merünk felvenni.

Megigényelnénk a szocpolt is, de a ház nem felel meg egyelőre az elvárásoknak, így azt nem kapnánk meg.

A kérdésem az lenne, ha felveszünk egy bizonyos összeget és a kiszámolt futamidőn belül a fix törlesztőrészletnél magasabb összegekkel fizetnénk vissza, az a futamidőt valamint a kamatozást is csökkenti?

Adrienn

Kedves Adrienn!

Amennyiben a megállapított törlesztőrészleténél minden hónapban többet fizetne be, az előtörlesztésnek minősülne, amiért előtörlesztési díjat számítana fel a bank és ez szerződésmódosítással jár.  Az tehát nem célravezető, hogy havonta bizonyos összeggel többet fizessen a megállapított törlesztésnél.

Célszerű az volna, ha egy-egy nagyobb összeggel törlesztene elő. Az előtörlesztésnek köszönhetően csökkenthető a futamidő, valamint a futamidő alatt összességében visszafizetett kamat.

A bővítéshez és korszerűsítéshez igényelhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltését követően!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő !
Fiam háza építéséhez jelzáloghitelt vett igénybe. Mivel egyedülálló volt, akkor én lettem az adóstárs. Akkor munkabérem volt, azt kellett igazolni. Nekem nincs a nevemen ingatlan, mert amikor férjhez mentem a férjem nevén volt egy ház és azóta is abban élünk. 30 éve.
Kérdésem, ha a Fiam nem tudja fizetni a háza törlesztő részleteit, tőlem mit tudnak elvenni? Egy 12 éves autó van a nevemen és egy negyed házrész, amit Apukám halálakor örököltem. Nyugdíjas vagyok.
Köszönöm a válaszukat.

Jelzáloghitelt vettünk fel, svájci frank alapút. Ezt szeretnék mostantól svájci frankban visszafizetni. Van erre módunk?
Köszönettel: Veronika