Törlesztő részlet csökkentésére milyen lehetőségek lehetnek?

Egy olyan hitelkalkulátort keres, amivel gyorsan és könnyen ki tudja számolni akár kényelmesen a saját otthonából is, hogy milyen havi törlesztőrészleteket érhetők el jelenleg a legkedvezőbb kondíciókkal?

Szeretném tudni, hogy ha kiváltaná a hitelét, mennyivel csökkenne a havi törlesztési kötelezettsége? Minden megoldás érdekli, mert egyre nagyobb problémát jelent a pontos törlesztés? Jelenleg még nincs elmaradása, de várhatóan a közeljövőben már nem fogja tudni fizetni ezt a törlesztőrészletet pontosan?

A Hitelnet adósságrendező kalkulátora segítségével mindössze néhány kattintás segítségével könnyen és gyorsan ki fogja tudni számolni, hogy mennyit tudna havonta megtakarítani. Nincs más dolga, csak adja meg kiváltani vagy felvenni kívánt hitel összegét válasza az adósságrendezési ingatlanfedezet funkciót és válasszon futamidőt a felkínált lehetőségek közül.

Esetleg az akciós ajánlatok is érdeklik? Iratkozzon fel a Hitelnet hírlevelére és havonta egyszer elküldjük Önnek emailben, hogy az aktuális hónapban milyen banki akciós lehetőségek vannak, melyekkel meglévő hitelét kedvezőbbre tudja váltani. Hírlevelünkről természetesen bármikor a későbbiek folyamán leiratkozhat.

Egy akciós hitel segítségével a szokásoshoz képest is akár több ezer forintot is megtakaríthat havonta. Egy egy ilyen során általában elengedése kerülnek a hiteligényléskor felmerülő költségek és kamat kedvezményben is részesülhet az igénylő. Kalkulátorunk természetesen tartalmazza az aktuális akciós lehetőségeket is törlesztőrészlettel és teljesen hiteldíjmutatóval együtt.

Amennyiben a korábban felvett deviza alapú lakás célú vagy szabad felhasználású hitelét szeretné kedvezőbbre váltani akkor kérje tanácsadóink segítségét online is. Irodáink elérhetőségét a jobb felső sarokban található menüpont segítségével tudja megtekinteni.

Milyen hiteleket tud kiváltani?
Amennyiben korábbi hitelét ingatlanfedezettel vette fel úgy megoldható a jelzálogalapú adósságrendező hitel igénylése is. Szabad felhasználású hitelvétel vagy lakásvásárlásra felvett hitelét egyaránt kedvezően tudja cserélni.

Hogy mennyit tud havonta megtakarítani?
Ezt könnyen és gyorsan ki tudja számolni kalkulátorunk segítségével.

Az alábbiakban szeretnénk röviden és gyorsan összefoglalni az adósságrendező hiteleket kapcsolatban a legfontosabb tudnivalókat:

Hitelkiváltás esetén az alábbiakat kell szem előtt tartani az igényelhető hitel deviza nemével kapcsolatban:

  • Svájci frank alapú hitelt csak euró vagy forint alapú hitellel tud kiváltani mivel svájci frank alapú jelzáloghitelek már kivezetésre kerültek a banki kínálatból.
  • Euró alapú hitel kiváltására csak euró alapon vagy forint alapon van lehetőség.
  • Forint alapú hitelét csak forint alapú hitellel tudja kiváltani.

Adósságrendező hitel igénylés esetén minden esetben szükséges a probléma mentes hitelmúlt igazolása.
Ez azt jelenti, hogy igazolni kell, hogy a kiváltani kívánt hitel elmaradás nélkül volt törlesztve. Amennyiben jelenleg ez a hitel nincs fizetve az eredeti szerződésben vállaltaknak megfelelően vagy csak többhavi elvárásokkal, akkor sajnos nincs arra mód hogy kedvezőbbre váltsuk.

Amennyiben az adós szerepel a bár listán akár aktív akár passzív státusszal úgy nincs múlt hiteligénylésre. Ez kizáró okot jelent minden esetben az adósságrendező hitel igénylés esetén még akkor is, a hitelcél a nem fizetett hitel kiváltására lenne.

2011-ben bevezetett törvényi változás, hogy amennyiben azt a hitelét, ami miatt a bár listára került rendezte ezt követően csak egy évig őrzi meg az adatait a rendszer. Tehát egy éves passzív státusszal már megoldható lehet a hiteligényét, hiszen egy évet követően lekerül a listáról.

Törlesztő részlet csökkentéssel kapcsolatban lennének kérdései? Szeretne egy olyan bankfüggetlen tanácsadóhoz fordulni, amelyik nincs elkötelezve egyetlen hazai pénzintézet felé sem: A Hitelnet honlapján tegye fel adósságrendező hiteleket kapcsolatos kérdéseit online! Szakértőink válaszolnak a lehető legrövidebb időn belül.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretném csökkenteni a kiadásaimat, de nem tudom, hogy hová forduljak! Milyen lehetőségeim vannak? Egyáltalán, mit tehetek aktív BAR listásként? Ha bárki segíteni tud, köszönöm!

Kedves Asszonyom!
Aktív BAR listás lévén sajnos nem tudunk Önnek megfelelő törlesztő részlet csökkentő hitelt ajánlani, mivel a negatív adóslista minden bankpartnerünknél kizáró okot jelent.

Több hitelem van és egyre nehezebben tudom fizetni. A bankom nem reagált a hitelidő kitolására, amit kértem.
Kérem segítsenek tanácsaikkal, hogy tudnám az egészet egy befizetésre váltani. Sajnos nem vagyok jártas ezekben az ügyekben és fizetni sem tudok a segítségekért. Jelenleg minden hitelem fizetem, de egyre nehezebben megy. Sajnos ez lassan felőröl, nap mint nap ezen gondolkodok. Több banknál is érdeklődtem, de azt mondták, túl vagyok hitelezve. Sajnos nem találok kiutat, kérem segítsenek. Önkormányzati lakásom van.
2014.02.06.
Üdvözlettel.
Sarolta

Kedves Sarolta!
Ingatlanfedezet nélkül sajnos nem tudunk Önnek kedvező adósságrendező hitelt ajánlani. Ebben az esetben csak a bankkal történő megegyezés segíthet. A hitelnyújtó pénzintézet tudja Önt tájékoztatni az igénybe vehető fizetéskönnyítési lehetőségekről.

2005-ben felvett fészekrakó hitelünk törlesztő részleteit szeretnénk csökkenteni. Van 1 millió megtakarításunk és érdekelne, hogy ezt az összeget fel lehetne-e használni a tőketartozás és ezzel együtt a havi részletek csökkentésére?

4 éve vettem fel 4,5 millió forintot chf-ben. Most 7 millió Ft chf-ben. Hova lett a pénzem? Akkor még nem volt ilyen magas az árfolyam. Nem kaptam sose elszámoló számlát. Ha tudom, korábban átváltom, fix törlesztő részlettel fizetem.


8
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x