Tisztelt Szakértő Úr!

2011-ben vásárolt gazdasági épületet alakítottunk át családi házzá. Időközben kisebb kölcsönöket vettünk fel, (rövid határidőre), melyeknek a törlesztése 1-2 és 4 év múlva jár le. Ezek havi összege összesen 58 ezer Ft. Sajnos a fűtés kiépítését nem sikerült befejeznünk. Én biztos munkahellyel rendelkezem, havi 120 ezer nettót keresek, élettársam gyeden van, összesen 108 ezret kap.

Kérem szíveskedjék tanácsot adni, vehetnénk-e fel olyan hitelt, melynek segítségével letudnánk a kölcsöneinket, kevesebb lenne a havi törlesztő részletünk és be tudnánk fejezni a fűtéskiépítést.

Segítségét előre is köszönöm.
Tisztelettel,
Róbert

Kedves Róbert!

A havi törlesztő részlet csökkentése érdekében a meglévő kölcsöneik visszafizetéséhez és a fűtési rendszer kiépítésének befejezéséhez ingatlanfedezet bevonásával tudnak kedvező hitelkonstrukciót elérni. Egyetlen hitel felvételével megoldható az adósságrendezés és további szabad felhasználású rész igénylése is. Fedezetként elfogadható az a családi ház, melyet 2011-ben még gazdasági épületként vásároltak és aztán átalakítottak, ha a lakóházzá minősítés a földhivatalnál is megtörtént, és az épület az ingatlan-nyilvántartásban lakóházként vagy bejegyezve.

Az adósságrendezés egyik feltétele, hogy a kiváltandó hitelek egyenlege ne mutasson elmaradást. A problémamentes hitelmúltat a törlesztési bankszámla kivonatokkal tudják igazolni. A hitelkiváltást a bankok egymás között rendezik, ezért a fennálló tartozás összegéről hivatalos igazolást kell benyújtani, amit az egyes hitelnyújtó bankok állítanak ki.

A jelzáloghitelek jelenleg forint alapon érhetők el minden banknál. Arról nem ír, hogy mekkora összegű kölcsönre lenne szükségük, de ennek megadásával és a futamidő kiválasztásával online Hitelkalkulátorunkkal számolva előzetesen tájékozódhatnak a legkedvezőbb szabad felhasználású jelzáloghitelekről.

Ha jelenlegi munkahelyén legalább 3 hónapja dolgozik és nem áll sem próbaidő, sem felmondás alatt, akkor 120 ezer forintos nettó fizetése elfogadható. Ehhez hozzáadódik élettársa 108 ezer forintos gyede, mely kiegészítő jövedelemként szintén elfogadható. A hitelfelvétel további alapfeltétele, hogy egyikük adatai sem szerepelhetnek a negatív adóslistán.

Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatának megismeréséhez kérjük, töltse ki hitelkalkulátorunkat követően ajánlatkérő nyomtatványunkat! Ebből az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciók mellett tájékozódhatnak a hitelfelvétel járulékos banki költségeiről is. Irodánk a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállalja!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése