Törlesztő részlet csökkentése adósságrendezéssel

Tisztelt Hitelnet!

29 éves vagyok, és három éve vettem fel személyi kölcsönt. Szeretném a havi kiadásaimat csökkenteni, nem tudom, van-e mód arra, hogy valamilyen alacsonyabb törlesztő részletet válasszak. Rendesen fizettem a részleteket, de most egyéb költségeim miatt túl soknak bizonyulnak.

Saját lakással rendelkezem, de az lenne a legjobb, ha fedezet nélkül megoldható lenne egy kedvezőbb hitellehetőség, alacsonyabb havi költségekkel. 115 000 forintos fizetésem mellett élhetek ezzel a lehetőséggel? Szükség van jövedelemigazolásra, vagy a törlesztő részletek fizetéséről valamiféle igazolásra?

Köszönöm válaszát!
István

Kedves István!

Fedezet nélkül csak személyi kölcsönt igényelhetne, azt viszont nem érdemes ebben a helyzetben választani, hiszen a személyi hitelek kamata közel azonos szinten van, így nem érné el vele célját, vagyis a törlesztő részlet csökkentését. Kedvező adósságrendező hitel felvételéhez általában ingatlanfedezet kell biztosítani. Jelzálog alapú hitel felvételével nemcsak a személyi hitelnél alacsonyabb kamatláb miatt érhet el alacsonyabb törlesztő részletet, hanem azért is, mert ezek a kölcsönök lényegesen hosszabb futamidőre vehetők fel, mint a fedezet nélküli hitelek.

115.0000.- Ft-os keresettel igényelhető az adósságrendező kölcsön. Meghatározó persze a hitelösszeg is. Adósságrendező jelzáloghitel felvételére 1 millió forinttól van lehetőség. Az igényléshez a jövedelmet és a hiteltörlesztések szerződésszerű teljesítését egyaránt igazolni kell. Alkalmazottként munkáltatói igazolást kell kitöltenie, illetve amennyiben számlára kapja a fizetését, akkor az utolsó 3 havi kivonatot szükséges mellékelni. Készpénzes munkabér esetén NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) jövedelemigazolással támasztható alá a munkáltatói igazoláson szereplő kereset.

A problémamentes hiteltörlesztés a törlesztési bankszámlákkal igazolható. Emellett a személyi kölcsönt nyújtó bank igazolása szükséges a fennálló tartozás összegéről. Az adósságrendezést ugyanis a pénzintézetek egymást között bonyolítják.

Személyre szóló adósságrendező hiteleink megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Az Otp-nél volt hitelem, sajnos elváltam és nem tudtam fizetni a részleteket. Most a fizetésemből vonnák. Albérletben élek, akkor nem tudnám fizetni, de ha találnék olyan hitelt, amiből kifizetném a törlesztő részleteket, becsülettel fizetném. Kérem, ha tudnak, segítsenek.
Tisztelettel és köszönettel:
Hajnalka

Tisztelt Hitelnet!
Svájci frank alapú hitelem van. Sajnos nem tudok élni az árfolyamrögzítés lehetőségével és a bank által ajánlott fizetéskönnyítési lehetőségeket sem találtam valami kedvezőnek. A törlesztő részletet viszont mindenképpen csökkenteni szeretném. Arra gondoltam, megpróbálom az adósságrendezést. Hogyan indíthatom el ezt? Milyen adósságrendező kölcsönt tudnának ajánlani?
Várom válaszukat.
Köszönettel.
Csilla


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x