Törlesztési védelem

A törlesztési védelem egyre fontosabb szerepet játszik hitelfelvétel során, hiszen ez által az adós biztosíthatja magát haláleset, baleset, keresőképtelenség vagy munkanélküliség esetére. A törlesztési védelem szabad felhasználású és lakáscélú jelzáloghitelekhez egyaránt köthető.

A biztosítás szerződője és kedvezményezettje az adott pénzintézet, biztosítottja pedig a hitelfelvevő. A biztosítás általában 18 és 65 éves életkor között köthető. A hiteligénylő mellett a társigénylő is élhet a biztosítási szolgáltatással.

A biztosítók meghatározzák, hogy mely esetekben kerül kifizetésre a teljes tartozás – például a biztosított halála esetén – illetve részletezésre kerül, hogy melyek azok az esetek, amikor a biztosító egy meghatározott ideig vállalja az ügyfél helyett a havi törlesztő részlet fizetését, például munkanélküliség vagy keresőképtelenség esetén.

A hitelfelvevő mindig többféle biztosítási csomag közül választhat. Lehet kérni olyan csomagot, mely az összes lehetséges védelmet magába foglalja. Értelemszerűen ennek a csomagnak a díja a legmagasabb, mely minden esetben százalékos formában van meghatározva, összege pedig függ a felvenni kívánt kölcsön összegétől.

Ha az adós nem kívánja biztosítani magát az összes lehetséges kockázatra, akkor választhat olyan biztosítási csomagot is, mely csupán egy-egy biztosítási eseményre szól, például csak halál esetére, vagy csak munkanélküliségre. Az ilyen biztosítási csomagok esetén alacsonyabb havi biztosítási díjjal lehet számolni.

A különböző törlesztési védelmek díját illetően fontos megemlíteni, hogy annak mértéke nem függ sem a hiteligénylő életkorától, sem a kölcsön futamidejétől. A díjfizetés minden hónapban a törlesztő részlet megfizetésével egyidejűleg esedékes.

A törlesztési védelmet, vagy más néven a hitelfedezeti biztosításokat a pénzintézetek a hitelbírálat során kötelező jelleggel is előírhatják, ám vannak olyan bankpartnereink is, ahol ez az ügyfelek számára opcionális, azaz választható.

Amennyiben hiteléhez Ön is szeretne biztosítást kötni, kérjen részletes felvilágosítást a Hitelnet irodáiban vagy Partnereinél, melyek az ország egyre több pontján elérhetők. Hiteltanácsadóink a biztosításokról teljes körű felvilágosítást nyújtanak, ismertetve az egyes biztosítási csomagok szolgáltatásait, az azokkal kapcsolatos egyéb tudnivalókat, például azt, hogy ki jogosult munkanélküliség kockázatára szóló biztosítás megkötésére, a kockázatviselés kezdetétől számítva mennyi a várakozási idő, illetve a teljesítési határidő. Szakértőink ugyancsak tájékoztatást adnak a szolgáltatás havi díjáról illetve a hitelfedezeti biztosítás megszüntetésének módjáról.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x