Tisztelt Címzett,

25 évesen, 4 év folyamatos munkaviszonnyal, egy jól menő cégnél, határozatlan munkaszerződéssel, nettó 131.000 Ft jövedelemmel és 4 millió Ft önerővel szeretnék lakáshitelt felvenni, használt lakásra, kb. 2-3 millió Ft-ot. Semmilyen egyéb hiteltartozásom nincs.

Van esélyem megkapni?

Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv.
Valéria

Kedves Valéria!

A leírt információk alapján nincs akadálya lakásvásárlási hitel felvételének. Az életkori előírásoknak megfelel, mivel betöltötte 18. életévét. 4 éves munkaviszonyával is megfelel a követelményeknek (legalább 3 hónapja dolgozik). Jelenleg minimálbéres keresettel is igényelhető lakáshitel, így 131.000 Ft-os munkabérével ez az előírás is teljesül. Lakásvásárlásnál meghatározó az önerő mértéke. A banki hitel összege nem haladhatja meg a lakás vételárának 80%-át, de mivel több, mint 50% önerővel rendelkezik, ezért a finanszírozási aránnyal sem lehet gond. Ami még lényeges pont, hogy a múltban nem lehetett olyan hiteltartozása vagy kezességvállalása, amivel negatív adóslistára került.

Fentiek alapján valamennyi pénzintézet lakásvásárlási hitele elérhető lehet. Szakértőink segítenek abban, hogy mind közül megtalálja az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelőt. A lakásvásárlási hiteleket forint alapon nyújtják a bankok. Kétféle lakáshitel igényelhető: piaci kamatozású és állami kamattámogatású. Ez utóbbi a hatályos kormányrendelet értelmében 2014. december 31-ig igényelhető. A támogatott hitel lényege, hogy a havi törlesztő részlet megfizetéséhez az állam a futamidő első 5 évében kamattámogatást nyújt. Arról, hogy ez mit jelent számokban, online lakáshitel kalkulátorunk segítségével nézhet utána. Az államilag támogatott hitelek jogszabályi feltételeit IDE kattintva olvashatja.

Az egyes lakásvásárlási hitelek esetén kamatkedvezményt is elérhet, vagyis alacsonyabb kamatláb mellett juthat a kölcsönhöz, mint a bankok normál lakáshitel konstrukciója esetén. Ilyen kamatkedvezmény többféle módon is elérhető. Például, ha vállalja, hogy a jövőben a hitelnyújtó banknál vezetett számlájára érkezik a munkabére, vagy az adott bank biztosítójánál köt lakásbiztosítást, illetve keresőképtelenség vagy haláleset kockázatára vonatkozó hitelfedezeti biztosítást köt, akkor kamatkedvezményben részesül. Ennek mértéke pénzintézettől függően változik, a vállalt feltételektől függően több mint 1% kamatkedvezményt is elérhet.

Ha szeretné tudni, hogy mekkora törlesztő részlettel és milyen feltételekkel érhető el a legkedvezőbb lakásvásárlási hitel, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése