Tisztelt Hitelnet!

Szeretném megtudni, hogy van-e rá lehetőség, hogy több hitelem van és én azt szeretném kiváltani, hogy rendezni tudnám mindegyiket és csak egy hitelem maradna. Igaz én most munkanélkülin vagyok, a férjem pedig Németországba dolgozik.

Kérem segítsen a problémám megoldásában. Milyen lehetőségem lenne e problémám megoldásában? Kérem ajánljon egy olyan pénzintézetet, ahol van megoldás.
Kérem mielőbbi válaszát!
Ágnes

Kedves Ágnes!

A hazai pénzintézetek kínálatában megtalálhatók azok a hitelkonstrukciók, melyek keretében van lehetőség arra, hogy az adós több meglévő kölcsönét egyetlen hitelbe összevonja és a jövőben egyetlen pénzintézetnek tartozzon, havonta egy bank felé fizetve törlesztő részletet. Ezek az úgynevezett adósságrendező vagy hitelkiváltó konstrukciók, melyek ingatlan fedezete mellett érhetők el.

A munkanélküli segély hitelfelvételnél nem vehető figyelembe jövedelemként, ellenben annak nincs akadálya, hogy külföldi munkaviszonnyal igényeljen az adós hitelt. A németországi munkavégzés során szerzett jövedelmet minden bank elfogadja. A külföldi jövedelmet hivatalosan igazolni kell. A munkáltatói igazolás mellett a pénzintézetek bekérhetik a havi munkabért tartalmazó számlakivonatot, munkaszerződést. A külföldi munkaviszonynak legalább 3 hónapja meg kell lenni és az igénylő nem állhat sem próbaidő, sem felmondás alatt.

A hitelkiváltás tehát akkor oldható meg, ha férje lesz a kölcsönügylet adósa és a hitel visszafizetésének biztosítékaként fel tudnak ajánlani ingatlant. A hitelkiváltásnak ugyancsak alapfeltétele, hogy a kiváltandó kölcsönök nem mutathatnak elmaradást, igazolni kell tehát a rendszeres, szerződésszerű, problémamentes hiteltörlesztést. Ez a törlesztési bankszámla kivonatok alapján könnyen ellenőrizhető.

A hitelkiváltást a gyakorlatban a pénzintézetek egymás között intézik, így a fennálló tartozás összegéről hivatalos igazolást kell majd kérni a korábbi hitelnyújtó(k)tól.

A hitelkiváltó termékek megismeréséhez és a várható törlesztő részlet meghatározásához további információkra lenne szükségünk, például a férje németországi munkaviszonyát, jövedelmét, a fedezetként bevonható ingatlant, illetve a kiváltáshoz szükséges összeget illetően. Ezeket az adatokat online nyomtatványunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fognak tájékoztatást nyújtani.

A legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsönök havi törlesztéséről addig is hitel kiváltó kalkulátorunk segítségével tájékozódhat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretném tudni, ha az ember hitelkiváltást szeretne kérni és van több hitele amit fizet rendesen és nem bár listás, mért nem kaphat hitelt? Ha ki tud az adós fizetni mondjuk havi 150.000 Ft-ot, miből gondolják, hogy esetleg 60.000 Ft-ot nem tud kifizetni miután már csak 1-et kell fizetni?
Nagyon érdekelne az ésszerű magyarázat paragrafusok nélkül.

Tisztelt Hitelnet!
Szeretném megtudni, hogy van-e lehetőség arra, hogy a 3 meglévő hitelem kiváltsam, hogy rendezni tudjam mindegyiket és csak egy hitelem maradna.
Kérem Önöket, hogy segítsenek a problémám megoldásában.
Tisztelettel: Eszter