Több hitel kiváltása jelzáloggal

Tisztelt Hitelnet!

Csak alkalmazottként dolgozók esetében lehet szó a hitelkiváltásról? Mi 1997-től vagyunk családi kisvállalkozók. Adófizetési kötelezettségünket időre, pontosan teljesítettük az elmúlt, lassan 16 év alatt.

Van két svájci frank alapú hitelünk. Szabad felhasználású jelzálog és gépkocsi. A házon kb. 8.500 CHF van még, a ház értéke 10 millió fölött van. Szeretném a kettőt összevonva végtörleszteni, kiváltani forint alapúra. Törlesztésekkel még soha nem maradtam el, nem csúsztam.

Fentebb a kalkulátorral csináltam egy kalkulációt, és igaz ugyan, hogy 10 éves futamidővel, de fele összeg jött ki a mostani törlesztéseimnél. Egy alkalmazott helyzete sem biztos, mi ugyan vállalkozók vagyunk, de küzdünk a megmaradásért, folyamatosan dolgozunk.
Tehát, elképzelhető és milyen feltételekkel, hogy adósságrendező hitelt kapjunk?

Köszönöm a választ előre is.
Erzsébet

Kedves Erzsébet!

Adósságrendező hitelt nemcsak alkalmazottak vehetnek fel, hanem azok a magánszemélyek is, akiknek rendszeres, igazolható jövedelme vállalkozói jogviszonyból származik.

Egyéni vagy társas vállalkozó által igényelt hitelkiváltó kölcsön esetén elvárás, hogy a vállalkozásnak legalább egy lezárt éve legyen. Mivel vállalkozásuk 1997. óta működik, ez a feltétel teljesül.

Vállalkozásból származó jövedelmet NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolással kell dokumentálni. Továbbá igazolni kell, hogy sem a hitelt felvevő magánszemélynek, sem az őt foglalkoztató cégnek (mivel saját vagy családtag tulajdonában van) nincsen adótartozása. Ezt az igazolást szintén a NAV adja ki. Az igénylő igazolt jövedelmének el kell érnie legalább a minimálbér összegét.

A szabad felhasználású kölcsönük és a gépkocsi hitelük jelzálog alapú adósságrendező hitel keretében összevonható. Mivel hiteltörlesztésük a leírtak szerint jelenleg is problémamentes, ezért lehetőség nyílhat a hitelkiváltásra.

Javasoljuk, hogy töltse ki online űrlapunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló adósságrendező hitelajánlatot fognak készíteni Önöknek!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T. Cím!
4 személyi hitelt szeretnék 1-re váltani. Az ingatlanon már van jelzálog.
Van-e megoldás?
Köszönöm.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x