Több banknál lévő kölcsön kiváltható egy hitelre?

Üdvözletem.

Azt szeretném tudni, hogy több banknál lévő hitelemet ki tudnám-e váltani egyre. Van amit már felmondtak. A keresetem nettó 150.000 Ft minimum és 15 éve dolgozom ugyanannál a cégnél. A BAR listán valószínűleg fent vagyok. A gondom az, hogy sok helyre fizettem keveset, de a deviza problémák miatt sok lett belőle. Amit most is tudok fizetni és fizetem is közel 80.000 Ft, de ez sajnos nem volt elég, hogy ne dőljön be egyik másik hitelem.

Van valamilyen módja, hogy rendezzem a problémám? Azt sem bánnám, ha valamelyik bank kiváltaná az összes hitelem egy hitellé és rögtön a fizetésemből levonná a törlesztést. A hiteleim személyi vagy szabad felhasználású hitelek. Nem lakás vagy autó.

Segítségüket előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Tünde

Kedves Tünde!

Hitelkiváltó kölcsön felvételére felmondott hitel esetén sajnos már nincs lehetőség. Továbbá az adósságrendezésnek szintén akadálya a negatív adóslista. Az a személy, akinek adatai meglévő hitele miatt negatív tartalommal a BAR listára kerültek, nem hitelképes egyik pénzintézetnél sem, így sajnos nem lehetséges a hitelkiváltás sem. Emiatt nem tudunk Önnek megfelelő hitelkiváltó ajánlatot készíteni. (Annak, hogy adatai valóban szerepelnek-e a BAR listán, bármely banknál utánanézhet. A negatív adóslistára akkor kerül fel egy ügyfél, ha hátralékos tartozásainak összege több mint 90 napot át eléri a mindenkori minimálbér összegét.)

Hitelkiváltó kölcsön igénylésekor a bankok szigorúan ellenőrzik a kiváltandó hitelek törlesztési múltját. Csak problémamentesen fizetett kölcsön kiváltására biztosítanak lehetőséget. Továbbá ahhoz, hogy kedvező adósságrendező hitelhez jusson az adós, ingatlanfedezetet is biztosítani kell, ugyanis a hitelkiváltó kölcsönök jelzálog alapú konstrukciók. Jelzálogfedezet nélkül nincs lehetőség több meglévő hitel kiváltására.

Amit esetleg érdemes lenne megpróbálni az a hitelnyújtó bankok fizetéskönnyítő programjának igénybevétele. Azonban erre is csak akkor van lehetőség, ha még nem került felmondásra a hitelszerződés. Futamidő hosszabbítással vagy a kölcsön átütemezésével esetleg némi törlesztő részlet csökkenés érhető el.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Címzett!
Kérésem lenne, hogy adósságrendező hitelt szeretnék felvenni, illetve vásárló kártyáim visszafizetését szeretném eszközölni. Van sajnos az OTP-nél jelzáloghitelem, de pontosan fizetem. Sajnos az életkörülményeim úgy alakultak, hogy mindig csak hitellel tudtam megoldani az anyagi gondjaimat.
Kérem segítségét, minden megoldás érdekelne.
Várom megtisztelő válaszát.
Üdv. Kissné

Tisztelettel kérem Önöket, hogy mivel van jelzáloghitelem, nem tudom, hogy akkor felvehetnék-e adósságrendező hitelt? Összevonva szeretném fizetni a hitelt, talán akkor kevesebb lenne a törlesztő részlet? Tanácstalan vagyok és kérem, hogy egy hitelszakértő segítsen nekem ebben, ha lehetséges.
Mik a lehetőségeim?
Várom megtisztelő válaszát.
Üdv.
Kissné

Tisztelt Hitelnet!
Családunk több hitellel (személyi kölcsön, jelzáloghitel, hitelkártya) rendelkezik. Egy ingatlanunk van, mely kb. 12 milliót ér. Sajnos hiteleink túl sokat visznek el.
Közel 15 millióra lenne szükségünk ahhoz, hogy ezeket rendezni tudjuk.
Van-e olyan megoldás, mellyel ezt meg tudnánk oldani?
Várom válaszuk.
Köszönettel:
Ferenc

Tisztelt Szakértő úr!
Meglévő jelzáloghitelünk van és ez mellett még 6 különböző hitel, 6 különböző pénzintézetnél. Sajnos olyan helyzetbe kerültünk, hogy már nem tudjuk fizetni a törlesztő részleteket. Próbáltuk kibővítettni a jelzálogot 6 millió Ft-ra, csak 3 millió Ft-ot engedélyezett a bank. A 3 millió Ft-ra szerettünk volna még 1,5 millió Ft-ot.
Tudnának valamilyen megoldást ajánlani? Mit tudunk tenni ebben a helyzetben?

Tisztelt Hitelnet!
Jelen pillanatban 3 fajta hitelem van:
A hitel – 195.000 Ft
Amex – 550.000 Ft
Személyi kölcsön: 800.000 Ft lett felvéve 60 hónapra, amiből van hátra 30 hónap és kb. 550.000 Ft, ezt nem tudom.
Az lenne a kérdésem, hogy ezeket a hiteleket lehetséges lenne-e kiváltani egyetlen hitelre. Havi keresetem 108.000 és 120.000 Ft nettó között váltakozik.
Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Nincs saját lakásom és nem is szeretnék ingatlant bevonni a hitelrendezésbe. Csak ingatlanfedezetes megoldás lehetséges, másképp nem lehet átváltani? Eddigi törlesztések pontosan fizetve voltak, problémamentesek. A cél csak annyi lenne, hogy egy fele szeretnék fizetni és nem 3 törlesztő részletet.


12
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x