Több áruhitel, hitelkártya, személyi kölcsönt kiváltására kellene adósságrendező hitel

Üdv.

Édesanyám idén lesz 57 éves. Több hitele van, egy hitelkártya, 500e, ami úgy néz ki, hogy havi 25 ezret kell fizetni, egy áruhitel 2014 decemberéig 40e/hó, egy személyi kölcsön 17/hó 2015-ig.

Ingatlana nincs, jelenleg (már özvegyként) szociális önkormányzati bérlakásban él, (ami összköltsége téli hónapokban 60 ezer=lakbér+rezsi), rokkant nyugdíj+özvegyi nyugdíj (=79.000 Ft), valamint van egy 4 órás bejelentett állása (45.000/hó). Tehát egész jól meglenne ennyi pénzből, ha nem kellene 3 féle kamatos hitelt fizetnie.

A Citibank nem áll velünk szóba (személyi kölcsönt akartunk felvenni, hogy kiváltsuk vele ezeket). A Cib-ben pedig kapna személyi kölcsönt, de ingatlanfedezet nélkül ennyit biztosan NEM! Egyelőre kilátástalan a helyzet, mert már nem tudjuk támogatni sehogy sem (nálunk is lakásfizetés stb.)

Ha “bebukná” a hiteleit mondván, hogy képtelenség ennyit fizetni, (kb. 82ezer/hó), akkor mik lennének a következmények?
A lakhatását muszáj fizetnie, mert nincs hova mennie. Ingóság csak a lakás felszerelése van, amit vihetnének a bankok, igaz semmire nem mennének a bútorokkal. Se autó, se ingatlan amire rátehetnék a kezüket. Ilyenkor a család (vagyis a gyerekei) bajba kerülhetnek? Ránk szállhatnak a bankok?

Kb 60 ezres törlesztőt még képes lenne fizetni, (mert amíg tud a rokkant nyugdíj mellett dolgozni, addig a jövedelme másik fele elmenne a lakhatására), ha ki lenne váltva 1 hitellel ez a 3. De nem tudom hova fordulhatnánk…

A banki hitelkárosultak szövetségének egyesületéről hallottunk. de azt is, hogy 10 ezer forint befizetés után adnak csak tájékoztatást. Na már most ez még viccnek is rossz. Ez NEM segítség. Fizetné ő ezeket amíg él, de csak kevesebbet tud. Ha bebukja a hiteleit a jövedelme hány százalékát vonhatnák le a bankok? Ha valaki már tényleg erre a pontra jut, mi ennek az ügyintézésnek a menete? Honnan induljunk? Lesz egyáltalán erre jó megoldás?

Amennyiben tudnak kérem segítsenek!
Tisztelettel: Mónika

Kedves Mónika!

Ingatlanfedezet bevonásával létezne kedvező megoldás. A jelzáloghitelek kamata ugyanis lényegesen alacsonyabb, mint a fedezet nélküli hiteleké. Ebben az esetben nemcsak saját ingatlan fogadható el fedezetként, hanem hozzátartozói megkötés nélkül bárkié. Ha tehát lenne ilyen lehetőségük, akkor Hitelszakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az adósságrendező hitelkonstrukciókról. Ehhez kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Amennyiben erre nincs lehetőség, vagyis nincsen a hitelügyletbe bevonható ingatlan, akkor sajnos nem tudunk az igényeiknek megfelelő hitellehetőséget ajánlani. Esetleg a hitelnyújtó bankokkal lehetne fizetéskönnyítési megoldásokról egyeztetni.

Végrehajtási ügyekben nem vagyunk illetékesek, így a nemfizetés következményeiről ilyen ügyekkel foglalkozó jogi szakértőt kellene megkérdezni.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődni szeretnék arról, hogy van-e lehetőségem arra, hogy özvegyi nyugdíjamra családi pótlékra és ápolási ellátásra tudok-e hitelt felvenni? 200 ezer forint hitelre lenne szükségem.

Szeretném megtudni, illetve tájékozódni, hogy a hitelem egy részét ha kifizetném készpénzben, akkor azt a tőkébe vagy a kamatba számolja el a bank, és csökkenne-e a havi törlesztő részlet, Ami most már elviselhetetlenül magas. 47e Ft-ról 118e Ft-ra emelkedett. Egyszerűen nem tudom fizetni.

Futamidő lejárta előtti végtörlesztés esetén /1 év/ a bank a “jogos ” pillanatnyi frank-árfolyammal növelt hátralékon kívül milyen +költséget számolhat fel?

Tisztelt Cím,
Az elsődleges célom az lenne, hogy kiderítsem, milyen lépéseket kellene tegyek azért, hogy csökkentsem a frankhitel havi részletének összegét (kiváltás vagy bármi). Édesanyám felvett 5m HUF frank alapú szabad felhasználású hitelt, ahol a havi törlesztő már ~75e HUF körül mozog és lassan lassan nem fogja tudni fizetni, amit nem akarok megvárni. A kezdő diplomás fizetésemből épphogy ki tudnám fizetni, de az lenne a legjobb, ha csökkenne a havi részlet, így át tudnám vállalni tőle a törlesztést.


8
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x