Tisztelt Cím!

Lefoglaltunk egy ingatlant, amely kifizetéséhez szükségünk lenne még 6-6,5 millió Ft-ra. A lakásunk tehermentes, eladása folyamatban van, de augusztus végéig el kellene adnunk. Vagyis a hitel visszafizetését 1 vagy 2 éven belül szeretnénk megoldani és nem 5 év alatt.

Milyen lehetőségeink lennének, hogy a lakás eladása előtt ki tudjuk egyenlíteni a vételárat?

Segítségüket előre is köszönöm.
Üdv.
Edit

Kedves Edit!

Lakásvásárlás esetén létezik az az áthidaló hitel megoldás, mely a meglévő lakásuk értékesítése előtt lehetővé teszi egy másik lakás finanszírozását. Ez az úgynevezett lakáscsere hitel.

Ez a konstrukció kifejezetten azon lakásvásárlók szamara előnyös, akik jelenlegi otthonukat előreláthatóan majd csak a következő két éven belül tudják értékesíteni. A lakáscsere hitel ugyanis egy olyan speciális konstrukció, melyet két éves türelmi idővel nyújt a pénzintézet, s ez alatt a két év alatt az ügyfelet sem tőke-, sem kamatfizetési kötelezettség nem terheli. A rendelkezésre álló két év alatt piaci áron értékesíthető az ingatlan, nem kényszerülnek tehát arra, hogy a tényleges forgalmi értéknél alacsonyabb áron válljanak meg tőle. A kölcsön fedezete az eladásra szánt ingatlan.

A hitelnyújtó bank azonban a lakáscsere hitel igénylési feltételeként szabja meg, hogy az adós az újabb ingatlan megvételéhez a lakáscsere hitelen kívül egyéb lakáshitelt is igénybe vegyen.

További feltétel, hogy az igénylők adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Az igényléshez szükséges jövedelemnek el kell érnie legalább a mindenkori minimálbér összegét és ugyanazon munkahelyen minimum 3 hónapja fennálló munkaviszonyból kell származnia.

A lakáscsere hitel 3 havi kamatperiódussal igényelhető. A kamatláb a 3 havi BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb) mértékéhez igazodik. Ezt az aktuális gazdasági események alakítják.

Amennyiben további, konkrét részleteket szeretnének megismerni pénzügyi partnerünk lakáscsere hiteléről, kérjük, jelezzék ezen igényüket online ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével! Hitelszakértőink díjmentes tájékoztató anyagából megismerhetik a hitelfelvétel járulékos költségeit is.

További kérdés esetén Kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre telefonon és személyesen egyaránt.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Családi házunkat eladnánk, de már kinéztünk egyet, amit megvennénk helyette. Addig amíg ez eladásra kerül, áthidaló hitelre lenne szükségünk. Nyugdíjasok vagyunk, kettőnk nyugdíja 107.000,-Ft. A lakásunkért 39 milliót kérünk, de hitelt 9 milliót vennénk fel.
Mennyi lenne a hitelbírálati idő és a kezelési költség és a vissza fizetés határideje mennyi lenne? 1-2 év és akkor egy összegben lehetne kifizetni a hitelt? Kezesre szükség lenne-e?
Köszönöm.
Katalin

Tisztelt Hitelnet!
Házastársammal kb. 1,5 hónapja vásároltunk egy új ingatlant, pontosabban a foglalót és egy azon lévő hitelt is (ezek majd ugye a vételárból lejönnek) már letettük, kifizettük és az adás-vételi szerződést is megkötöttük. Természetesen eközben áruljuk a mi lakásunkat is, amin nincs semmi hitel, teljesen tehermentes. Több érdeklődő is volt már (olyan is aki azt mondta, hogy ő a következő napokban lefoglalja, kifizeti, ne is hírdessük tovább, de végül visszalépett). Mivel viszont az idő sürget- 2016.08.01-ig kell a teljes vételárat kifizetnünk -, így úgy tűnik számunkra, hogy lakáscsere ill. áthidaló kölcsönt kell felvennünk, amíg nem találunk vevőt.
A kérdésünk az lenne, hogy hol, melyik banknál tudnánk ezt leggyorsabban és a legkedvezőbb feltételekkel felvenni? 20 millió Ft lenne a kölcsön összege. A jelenlegi lakásunk piaci értéke kb 20-22 millió Ft körül van. (ezzel az árral egyébként az eddigi érdeklődőknek nem is volt gondjuk).
Válaszukat előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel: Ferenc

Kedves Hölgyem, Uram!
Áthidaló kölcsönt szeretnénk felvenni és érdekelne, mennyi a havi fizetnivaló ez esetben. Két eladó lakásunk van, ezek ára fedezi a megvenni kívánt ingatlant. 21 millióra lenne szükségünk, amíg el nem adjuk a lakásokat.
Köszönöm.
Üdv:
Tünde