Tisztelt Hitelnet!

Falusi CSOK-kal kívánunk ingatlant vásárolni feleségemmel 50-50% arányban, 5+5 millió Ft segítségével. Kettő gyermekünk született, 2014 és 2016 ban. A harmadik gyermekünket 2020-ra terveztük.

A kiszemelt ingatlan vételár részéhez 6 millió Ft kedvezményes kamatozású jelzáloghitelt szeretnénk még igényelni a banktól. Amely ingatlant 2019. július 1. után tervezünk megvásárolni.

Kérdések:
1. Erre az esetre igénybe lehet-e venni az adósságcsökkentő hitelt a jelzáloghitel csökkentésére?
2. Ha igen, mennyi az az összeg?
3. Az adósagcsökkentő hitelkérelem a baba megszületése után, vagy a terhesség 91. nap után adható be?
4. Milyen arányban íródik jóvá az adóságcsökkentő hitel a jelzáloghitel tőke és a kamat részében?

A másik kérdésem nem teljesen idevágó, de kombinálni szeretnénk az előbbivel, ha ez összeegyeztethető.

Ez pedig a babaváró hitellel kapcsolatos feltételezve, hogy jogosultak vagyunk a 3. gyermek megszületése után a 4 millió Ft adósagcsökkentő hitelre.
Tehát: igényelni szeretnénk a 10 millió Ft-ból 4 millió Ft-ot. A fennmaradó 2 millió Ft jelzáloghitelt ki szeretnénk fizetni ebből az összegből.

Kérdések:
5. Ez megvalósítható-e így?
6. Így fennmaradó 2 millió Ft az továbbiakban szabadon felhasználható?

Köszönöm.
Csaba

Kedves Csaba!

A falusi CSOK keretében igényelhető lehet a házvásárláshoz az 5+5 milliós CSOK, valamint a kedvezményes kamatú támogatott lakáshitel, amennyiben a jogosultsági feltételek teljesülnek. Ezekről IDE kattintva tájékozódhathatnak.

Harmadik gyermekük után igényelhető lesz a tartozáscsökkentő támogatás, meynek összege 4 millió forint. Ez a falusi CSOK-hoz kapcsolódó lakáshitel csökkentésére is felhasználható lesz. A támogatás iránti kérelem a várandósság 12. hetének betöltése után már benyújható. A támogatás a fennálló tőketartozást csökkenti. A tartozáscsökkentő támogatásról bővebb információ IDE kattintva érhető el.

A babaváró hitelre való jogosultságot nem zárja ki sem a falusi CSOK, sem a tartozáscsökkentő támogatás igénybevétele. A hitel 4 millió forint összegben is igényelhető megfelelő jövedelemfedezettség esetén. A jövedelemvizsgálat során a hitelintézet a már meglévő lakáshitel után fizetendő havi törlesztő részlet összegét is figyelembe veszi. Mivel a babaváró hitel szabad felhasználású konstrukció, bármire felhasználható, így a fennálló lakáshitel is visszafizethető belőle. A babaváró hitellel kapcsolatban továbi információt ITT érhető el.

Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatót is az elérhető termékekről. Ehhez előzetesen online adatlapunk kitöltése szükséges. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése