Tisztelt Hitelnet!

Édesapám meghalt és van utána egy örökölt részem. A családban voltak olyan problémák, ami miatt nem szeretném tartani velük a kapcsolatot. Nekem van egy saját ingatlanom, de a pénzre is nagy szükségem lenne, mert felújításra szorul a saját ingatlanom. Ebben kérném a segítségüket.
Hogyan tudnék az örökölt részemre kölcsönt felvenni vagy zálogosítani?

A családommal is próbáltam megbeszélni, de még a telefonszámom is le tiltották, egyáltalán nem tudom felvenni velük a kapcsolatot és ők sem akarnak fizetni. Az örökölt ingatlan egy millió forint ér és ez csak az én részem. De ha erre nincs lehetőség, akkor a sajátomra szeretnék felvenni kölcsönt, ami tehermentes.

Tudnának-e ebben segíteni, mert nagy szükségem lenne rá. Már három hónapja táppénzen vagyok, hat kiskorú gyereket nevelek és elég nehézkesen élünk. Ezért szeretnék kölcsönt felvenni vagy az örökölt részemet zálogosítani.

Ha lehet valamit, elérhetőséget kérhetnék?
Köszönettel.
K-né

Kedves Asszonyom!

Jelzáloghitel kizárólag önállóan forgalomképes ingatlanra vehető fel. Arra tehát nincs lehetőség, hogy az örökölt házban csak az Ön tulajdoni hányadára kölcsönt vegyen fel. Ahhoz, hogy az örökölt ház megfelelő fedezet legyen a bankok számára, az ingatlan minden tulajdonosának szerepelnie kellene a hitelügyletben.

Az, hogy saját tulajdonú ingatlana megfelelő fedezet-e, több mindentől is függ. Meghatározó, hogy hol van helyileg az ingatlan, illetve mennyi az értéke. Lakásfelújítási és szabad felhasználású hitel igénylésére egyaránt van lehetőség.

A megfelelő ingatlanfedezettségen kívül megfelelő jövedelemfedezettség is szükséges. Legalább 3 hónapja fennálló alkalmazotti munkaviszonyból származó jövedelemmel már igényelhető jelzáloghitel. A 3 hónapja fennálló táppénz azonban nehézséget jelent. Ez esetben adóstárs bevonásával lehetne megpróbálni a hitelfelvételt vagy megvárni, míg táppénzről visszamegy dolgozni.

Ha fenti feltételek teljesíthetők, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető lakásfelújítási hitellehetőségeket. Az aktuális törlesztő részletekről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése