Tanya vásárlásához kaphatunk támogatott hitelt vagy valamilyen támogatást?

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Szeretném megtudni, hogy a párommal kaphatunk-e támogatást. Most akarunk egy tanyát venni. Nemrég hallottuk, hogy volt erre egy konkrét pályázat, de lecsúsztunk róla.

A kérdésem az lenne, hogy lenne-e valamilyen másik pályázat, amire esélyesek lehetnénk, mert anyagilag csak magát a tanyát tudnánk finanszírozni, mást nagyon nem.

Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Ági

Kedves Ági!

Ingatlanvásárlás esetén a hitelintézeteken keresztül elérhető finanszírozási módot a piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitelek és a lakásépítési támogatás (szocpol) jelenti, egyéb pályázati lehetőség igénybevételében irodánk nem illetékes.

Az eltartott gyermekek után igényelhető, egy összegű, vissza nem térítendő állami támogatás, vagyis a szocpol azonban tanya vásárlásához nem nyújtható. Ezt a támogatást az állam kizárólag újépítésű lakóingatlan megvételéhez és új ház építéséhez biztosítja, az előírt feltételek teljesülése esetén. Használt lakóingatlan szerzése esetén sem érhető el jelenleg semmilyen egy összegű, hitelintézeteken keresztül adható állami támogatás.

Tanya vásárlásához a pénzügyi partnereink által kínált hitelkonstrukciók sem vehetők igénybe sajnos. Lakáshitel az alábbi ingatlantípusok vásárlása esetén igényelhető: lakóingatlan (családi ház, sorház, ikerház, társasházi lakás, stb.), üdülő, nyaraló, építési telek, vegyes funkciójú ingatlan (ha a lakófunkció nagyobb 50%-nál), termőföld. Fentiek figyelembevételével tehát sajnos nem tudunk Önöknek olyan finanszírozási lehetőséget ajánlani, mely hozzásegítené Önöket a tanyához.

Amennyiben lakóházként nyilvántartott ingatlan vásárlása mellett döntenének, akkor Szakértőink készséggel állnak rendelkezésükre a hiteltanácsadásban és a hitelügyintézésben egyaránt. Támogatott hitel már használt ház vásárlásához is igényelhető, ha annak értéke nem haladja meg a 20 millió Ft-ot. A kamattámogatott kölcsön összege maximum 15 millió Ft lehet. Ennél a hitelkonstrukciónál az állam a havi törlesztő részlet megfizetéséhez biztosítja a kamattámogatást a futamidő első 5 évében. Ennek köszönhetően alacsonyabb havi törlesztést kell fizetni, mint piaci kamatozású lakáshitel esetén.

A lakóingatlan teljes vételára nem vehető fel hitelként. A jogszabály által megengedett maximális finanszírozási arány 80%, de ezt befolyásolja az igénylők jövedelmi helyzete és az, hogy az ingatlan hol található helyileg. Minderről bővebben személyre szóló, ingyenes hitelajánlatunkból tájékozódhatnak, ha kitöltik online ajánlatkérő nyomtatványunkat, de a várható törlesztő részletekről tájékozódhatnak támogatott hitel kalkulátorunk segítségével is.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Én egyedülálló anyuka vagyok és van 3 gyermekem, akik után felvenném a csokot és találtam egy olyan házat, ami nem családi háznak van minősítve, hanem ez egy külterületi ház, tehát egy olyasmi, mint egy tanya, de 90 négyzetméter és emeletes ház, 2 szoba, konyha, fürdő, nappali és lent egy pince telekkel, kerttel és udvarral. Igénybe lehet venni erre?
Köszönöm.

Kedves Marianna!
A CSOK csak lakóházként nyilvántartott ingatlan esetén vehető igénybe. Ettől eltérő megnevezés – például: tanya – esetén a CSOK nem igényelhető.

Az érdekelne, hogy külterületi ingatlanra (tanyára) is igényelhető a szocpol?

Kedves Csaba!
Tanya vásárlásához a 2015. július 1. után elérhető szocpol (CSOK) sajnos nem lesz igénybe vehető.

Tanyát szeretnénk az élettársammal vásárolni, ha lehetséges. Két gyermekünk van és az a tanya, ahol jelen pillanatban élünk, az a sógorom és az anyósom nevén van. A tanyában jelenleg csak áram van, a víz norton kútas, amit szeretnénk majd bevezettetni. Mind a ketten 38 évesek vagyunk és a tanya a 80-as években épült, lakóépülettel van.
Érdeklődnék, hogy egyáltalán belevágjunk-e vagy sem, kaphatunk-e egyáltalán SZOCPOL-t?
Köszönöm a válaszukat előre is.

Kedves Tímea!
A szocpol jelenleg csak újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez igényelhető. Információink szerint a 2015. július 1-től használt lakás vásárlására igényelhető szocpolt (CSOK) sem lehet majd tanya vásárlására felhasználni.


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x