Támogatott lakáshitel 2 gyermek esetén

Amennyiben Ön új lakás vásárlásához vagy új lakóház építéséhez hitelfelvételt tervez, akkor érdemes utánanézni az államilag támogatott forinthiteleknek is, melyek 2009. október 1-től újra elérhetők.

Az állami kamattámogatott forint alapú lakáshitelnek jogszabályban meghatározott feltételei vannak, melyek teljesülése estén az euró hitelek kondícióival versenyképes támogatott forinthitelhez juthat, mely esetén kiküszöbölhető az árfolyamok ingadozásából eredő kockázat.
Vezető pénzügyi partnereink többségénél a támogatott lakáshitel akár 35 éves futamidőre is igényelhető, mely futamidő első húsz évében az állam kamattámogatást nyújt. A kamattámogatás mértéke függ az eltartott gyermekek számától.

A maximálisan nyújtható hitelösszeg meghatározásánál figyelembe kell venni egyrészt a jogszabály erre vonatkozó előírását:

Másrészt a nyújtható hitelösszeg nagysága függ a pénzintézet belső szabályzatában meghatározott mértéktől is. Bankpartnerünk megkülönbözteti a fedezet és jövedelem alapon történő finanszírozást. Munkáltatói igazolás benyújtására mindkét esetben szükség van.

A banki előírás által jóváhagyható és a jogszabálynak megfelelő hitelösszeg közül mindig az alacsonyabb összeg vehető fel.

Ha kíváncsi a Bankpartnerünk által kínált támogatott lakáshitelek havi törlesztő részletére, vagy szeretné tudni, hogy Ön jogosult lehet-e államilag támogatott forinthitel felvételére, akkor kérjen személyre szóló díjmentes ajánlatot vagy keresse Kollégáinkat a Hitelnet irodáiban.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Rpkkantnyugdijas vagyok. A nyugdijam 46700Ft. a feleségemet mot küldték el, álláskeresön van. Lakást szeretnénk vásárolni, de AKTIV BÁR-osok vagyunk. 850000Ft-ra volna szükségünk. Két gyermekünk még tanulokorban van. Kérem segitsenek ha lehet. Válaszukat várom, és elöre is köszönöm.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x