Támogatott lakáshitel 1 gyermekkel igényelhető?

Azt szeretném megkérdezni, hogy 1 gyermek után a támogatott lakáshitel lehetséges-e? Az itteni hitelkalkulátorban 3 000 000 Ft- 25 évre 8 100 000 Ft visszafizetést jelent. Ez nem gondolom, hogy túlságosan támogatott lenne. Létezik valami olyan hitelkonstrukció, ahol nem a felvett összeg 3-szorosát kell szinte visszafizetni?
Köszönöm
Andi

Kedves Andi!

Állami kamattámogatású lakáshitel jelenleg a Fiatalok, valamint többgyermekes családok lakáscélú kölcsöneinek állami támogatásáról szóló 134/2009. (VI. 23.) Kormányrendelet alapján nyújtható.

E szerint új lakás vásárlására (vagy új lakóház építésére) 1 gyermek esetén akkor igényelhető a támogatott lakáskölcsön, ha az igénylő, illetve házaspárok, élettársak esetén az igénylők életkora nem haladja meg a 35. életévet. (Használt lakás vásárlásához állami kamattámogatású lakáshitel jelenleg nem igényelhető.)
A kamattámogatott hitel összege a fővárosban és megyei jogú városokban legfeljebb 12,5 millió, egyéb településeken maximum 10 millió forint lehet.

Online Hitelkalkulátorunkkal számolva 3 millió forint 25 éves futamidőre történő felvétele jelen pillanatban 6.280.000.- Ft-os visszafizetést eredményez, szemben az Ön által számolt 8.100.000.- Ft-tal. A kamattámogatás mértéke 1 gyermek esetén az állampapírhozam 50%-a, mely mérték jogszabályban került meghatározásra. A kamattámogatás a futamidő első 20 évére vonatkozik. 20 év után a kölcsön törlesztése az akkor aktuális piaci kamatláb mellett folytatódik. Ugyancsak tudni kell, hogy minél hosszabb futamidőt választ, annál nagyobb összeget fizet vissza a futamidő alatt.

Személyre szóló hitelajánlatunkhoz lakáshitel kalkulátorunk eredményét követően töltse ki adatlapunkat, s Hitelszakértőink tájékoztatni fogják a várható törlesztő részlet összegéről, az aktuális kamatkondíciókról, valamint a hitelfelvétel járulékos költségeiről.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
1 Kérdések és válaszok
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A kérdésem az lenne, hogy az életkezdési támogatást albérletre + a rezsi fizetésére is fel lehet használni??


1
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x