Három gyermekünk van, az államilag támogatott lakáshitel feltételeinek mindenben megfelelünk. Egy új építésű ingatlant szeretnénk megvásárolni, mely jelenleg kb.70%-os készültségben van. A probléma, hogy magánszemély kezdte el az építkezést, ezért két bank a támogatott hitelnyújtástól elzárkózott, mert szerintük a jogszabály egyértelműen kimondja, hogy mi második tulajdonosok lennénk, de nem építési vállalkozó után, így nem jár nekünk a fenti hitel. Egy harmadik bank szerint az építési engedély jogutódlásával felvehetjük a támogatott hitelt, az előző tulajdonos nevére szóló számlákat is befogadnák ebben a formában. A kérdésem, hogy le merjünk-e szerződni, nem ez a bank értelmezi e félre a jogszabályt?
Kérdést feltette: Gabi

Kedves Gabi!

A vonatkozó jogszabály ugyan kimondja, hogy államilag támogatott hitel csak olyan természetes személy részére értékesített ingatlan finanszírozásához igényelhető, melyet jogi személy, jogi személyiség nélküli társaság, vagy egyéni vállalkozó épít, ám más a helyzet, ha az építési engedély már az Önök nevére szól.

Ha tehát az építési engedély átíratják az Önök nevére, akkor jogosultak lesznek az államilag támogatott építési hitel igénylésére.

Kérjük, töltsék ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink készséggel tájékoztatják Önöket a támogatott építési hitelkonstrukciókról!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése