Tisztelt Szakértő úr/hölgy!

Szeretnék segítséget kérni. Kicsit tanácstalan vagyok. Családi házat szeretnénk vásárolni. Párommal 2008 óta vagyunk kapcsolatban. Ő 37 éves, én 33 éves vagyok és egy 49 nm-es ingatlan (panellakás) van a tulajdonomban. Ezen az ingatlanon egy 1,6 milliós jelzálogtartozás van.

Szeretnénk igényelni valamilyen támogatást családi ház vásárlására. Jelenleg a kinézett ház felújításra illetve bővítésre szorul. Jelenleg 3 gyermekünk van. 2 közös, illetve az első házasságomból egy 13 éves leányzó, aki jelenlegi párom nevét viseli.

Szeretném megkérdezni, hogy milyen támogatásra lennénk jogosultak.

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Henrietta

Kedves Henrietta!

Gyermekek utáni támogatás (szocpol) használt lakóingatlan vásárlásához nem vehető igénybe. Ugyancsak nincs lehetőség lakásfelújításhoz, lakásbővítéshez szocpolt igényelni. Családi ház vásárlásához és bővítéséhez kamattámogatás igényelhető, amit a vételár kifizetéséhez, illetve a bővítési munkálatok finanszírozásához felvett kölcsön havi törlesztő részletének megfizetéséhez biztosít az állam a futamidő első 5 évében. Az államilag támogatott hitel mellett piaci kamatozású lakáskölcsön igénybevételére van még lehetőség mindhárom lakáscél esetén. Ezek a hitelek forint alapon érhetők el minden pénzintézetnél.

A lakáshitelek után fizetendő törlesztő részleteket online lakáshitel kalkulátorunk segítségével könnyen össze is hasonlíthatja. Egyúttal arról is tájékozódhat, hogy bankpartnereink jelenleg milyen díjkedvezményeket kínálnak hitelfelvétel esetén.

Lakásvásárlási hitel felvételéhez önerő is szükséges, mert a vásárolandó ház teljes értéke nem vehető fel hitelként. Ha nem rendelkeznek készpénzzel, akkor az Ön tulajdonában lévő panellakás is bevonható elvileg plusz fedezetként, megfelelő jövedelemfedezettség esetén. Az arra bejegyzett hitel azonban csökkenti a lakásvásárláshoz nyújtható újabb kölcsön összegét. A jövedelemfedezettség akkor teljesül, ha a háztartás igazolt nettó jövedelmébe a megélhetési költségek mellett belefér a már meglévő és felvenni kívánt hitel törlesztő részlete is.

A 3 meglévő gyermek után akkor igényelhetnének szocpolt, ha nem használt, hanem újépítésű lakóingatlant vásárolnának vagy új házat építenének. Továbbá mivel a támogatott személyeknek nem lehet lakástulajdonuk szocpoligénylésnél, ezért meglévő lakását a szocpolkérelem benyújtása előtt értékesíteni kellene, majd az abból befolyó bevételt tovább kellene forgatni az új lakásba.

Ha szeretné megismerni a lehetőségeiknek leginkább megfelelő lakáshiteleket, kérjük, küldje el online ajánlatkérését! Ezt ajánlatkérő nyomtatványuk kitöltésével teheti meg!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Lakást szeretnénk vásárolni párommal, a közös jövedelmünk 185 000 Ft körül van. 5,6 millió Ft hitelt szeretnénk felvenni. 7 milliós házat vásárolni. Kettőnknek már van hitele, ami 35 000 Ft és ehhez jönne hozzá a lakáshitel. A törlesztő részlet maximum futamidőre 35 évre 28 000 Ft-ra jön ki, így 63 000 Ft a havi kiadás a hitelekre, ez a fizetésünk 34%-a. A kérdés az, hogy a bank megadja nekünk az 5,6 milliót úgy, hogy pótfedezetnek behívunk egy másik lakást plusz egy nagyobb jövedelemmel rendelkező adóstársat (kezest)? Vagy mindenképpen 30 %-ig adnak hitelt?
Válaszukat előre is köszönöm.

Üdv.
Kinéztem egy lakást. 4 millió Ft. Kérdésem: milyen hitelt tudnék felvenni rá? Kedvező hitelre gondoltam. Bár listán nem vagyok. Van állásom. Milyen lehetőségeim lennének? Tudna itt e-mailben tájékoztatni? Ingatlanfedezetem nincs. Csak hitelt szeretnék felvenni arra a lakásra, amit találtam. Köszönöm.
Richárd

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék. Egy használt lakást szeretnék megvenni 4 M Ft-ért, de élettársam dolgozik csak és neki a fizetése 98.000 Ft, amit kézhez kapunk. Van egy kislányunk, 2 éves, én gyest és családi pótlékot kapok rá, ami 40.000 Ft. Hogyan lenne rá lehetőség, hogy meg tudjuk venni a házat?

Bár-listások /pozitív/ vagyunk a feleségemmel. Eladjuk a házunkat, amin 4,5 millió Ft /svájci frank/ jelzáloghitel van. Passzív hitelesek leszünk az eladás után, kb. 5 millió Ft készpénzünk marad.
Van-e lehetőségünk hitelfelvételre? Mind a ketten alkalmazottak vagyunk. Összes jövedelmünk kb. 190 ezer forint.

Szeretnénk párommal venni egy lakást, ami az apukám testvére nevén van. De ő a nagymamámmal lakik. Így üresen áll a lakás. Úgy szeretnénk megoldani, hogy a vételár (7 millió) felét hitelből fizetnénk, a másik felét pedig apukámra eső részéből. Lemondana a testvére javára a szülői ház ráeső részéről. Tehát apukám lemondana a rá eső részéről a nagymamám házából. Lehetséges ilyen vásárlás? Remélem nem bonyolítottal nagyon a leírást.

Érdeklődnék, hogy tudnának-e nekem segíteni lakásvásárlásban azzal a bizonnyal, hogy gyesen vagyok 2,5 éve a kisfiammal és most jön a testvére januárban. 21 éves vagyok, a férjem szüleinél és nagyszüleinél élünk külön egy szobában. 37.000 Ft-ot kapok, ha megszületik a testvére, akkor kapok kb. 50.000 Ft-ot, de a férjem jól keres.
Kérem válaszoljanak, hogy ilyen feltételek mellett is lehetséges-e kölcsönt kapni?
Köszönöm.