Támogatás első lakás vásárlásához?

Milyen támogatást kaphat egy két kiskorú gyermeket egyedül nevelő édesanya első lakás vásárláshoz?

Köszönettel: Koczor Tamás

Kedves Tamás!

A korábban lakásvásárláshoz nyújtott vissza nem térítendő állami támogatások 2009. július 1-től megszüntetésre kerültek. Jelenleg sem a fenti dátum előtt új lakás megszerzéséhez igényelhető lakásvásárlási kedvezmény (szocpol), sem a használt lakás vásárlásához igényelhető fiatalok otthonteremtési támogatása (FOT) nem igényelhető.

Ha az illető édesanya 35 év alatti és megfelel az előírt feltételeknek, akkor fészekrakó lakáshitelt igényelhet, melynek lényege, hogy az állam kezességvállalásának köszönhetően a normál finanszírozáshoz képest nagyobb arányú hitelben részesülhet. A felső határ az ingatlan értékének 70%-a.

Ha ezzel kapcsolatban további részletekre kíváncsi, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Afelől érdeklődnék, hogy van-e valamilyen támogatás önkormányzat részéről (Zala megye)? Első házunkat szeretnénk megvenni a párommal, van egy 22 hónapos kisfiunk. Remélhetünk valamilyen segítséget a helyi önkormányzattól?
Köszönöm: Friderika

Kedves Friderika!
Az önkormányzat által adható lakáscélú támogatásokról a helyileg illetékes önkormányzat tud Önnek felvilágosítást adni.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x