Jelzáloghitel vagy ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsön esetén az ügyfelek sokszor figyelmen kívül hagyják a hitel futamideje alatt a szerződések egy-egy módosításával járó költségek számba vételét.

A szerződésmódosítási díj pénzintézetenként elérő lehet, függ attól is, hogy a szerződés mely tétele kerül módosításra, például: a futamidő kerül meghosszabbításra, a hitel devizaneme kerül átváltásra vagy éppen az ügyfél a rendelkezésére álló pénzösszeg alapján dönt a hitel részeleges vagy végleges előtörlesztése mellett.

A szerződésmódosítási díj módosításonként egyszer kerül felszámításra, azonban jelentős összeget tesz ki. A gazdasági és pénzügyi válság hatására azonban a bankok és pénzintézetek különböző kedvezményeket nyújtanak e díjak fizetésével kapcsolatban is.

Vezető pénzintézetünk egyike jelenleg az alábbi esetekben nem számít fel szerződésmódosítási díjat az egyes hitelkonstrukcióknál:

Honlapunkon található Hitelkalkulátor segítségével Ön is utánajárhat a bankpiacon található legkedvezőbb hitelek havi törlesztésének, de a konkrét hitelkonstrukció kiválasztása előtt célszerű tájékozódnia a felmerülő szerződésmódosítási díjakat illetően is.

A hitelkalkulátor minden leendő ügyfél számára egyszerűvé teszi a törlesztő részletekben való tájékozódást, hiszen csupán a hitelcél, a hitelösszeg és a kívánt futamidő megadása szükséges.

Amennyiben konkrét hitelügyletről lenne szó, díjmentes ajánlatot is kérhet honlapunkon keresztül. minden kötelezettség nélkül. Hitelezési tanácsadóink 1 munkanap alatt elkészítik az Ön számára legkedvezőbb ajánlatot.

Kollégáinkat keresheti a Hitelnet irodáiban személyesen, telefonon vagy e-mailben is, készséggel állnak az Ön rendelkezésére bármilyen hitellel kapcsolatos kérdésben.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Saját megtakarítást fizetek 2007 óta. 2027-ig le van kötve, de sajnos úgy hozta az élet, hogy meg kellene szüntetnem, mivel havi 28.000 Ft-jával fizetem és ez már nem megy.
Mennyi pénzem veszik oda ebben az esetben? Jelenleg kb. 1.20.000 Ft-nyi befizetesem van.
Köszönöm.

Mi a csoda a LOCOSTÁS es honnan gondolja a bank felhavi nyugdijam betudom fizetni

Tisztelt Hitelhez!
Ha a fogyasztóbarát lakáshitelemet lejáró lakástakarékpénztárból végtörlesztem, az díjmentes. Viszont számolnom kell a szerződésmódosítási díjjal (ha van) ebben az esetben is?
Köszönettel,
Gergely

Köszönöm!

Kérdésem a következő lenne: Volt két személyi kölcsönünk egy banknál amit kiváltottunk egy másikkal egy másik banknál. A két hitelre fejenként 30 ezer szerződésmódosítási díjat vontak. Az egyik ismerősöm mesélte, hogy ezt velük is megtették, de ők bankon belül váltották ki a hitelt és pár hónapra rá visszautaltak nekik több tízezret, mert több díjat vontak le a kelleténél. Honnan tudom én, hogy jogosan vontak szerződésenként 30 ezret a szerződésmódosításra vagy nem?

Üdvözlöm!
Lakást vettünk 7éve két jelzáloggal /5M Ft forint alapú közalkalmazotti és 3.139E Ft deviza alapú/. Az árfolyamrögzítést nem tudtuk igénybe venni. Négy év múlva 3M Ft megtakarításunk lejár. Kérdésem melyik hitelt érdemes előtörleszteni és mi a menete tekintettel a futamidőre 30 és 25 év havi törlesztőnk 80E Ft.

Üdvölöm!
A kérdésem a következő:
CHF alapú pénzügyi lízingszerződésem van a Budapest bankkal, melyet 2008-ban vettem fel személygépkocsi vásárlásakor. Szeretném most kifizetni egy összegben a fennálló tartozásomat, de erre még a bank rászámol több, mint 50.000.- Ft zárlati díjat.
Érdeklődnék, hogy ezt köteles vagyok-e megfizetni, hiszen a felvett 1.000.000.- Ft-nak megfelelő összeget már lassan 4 éve fizetem, és még mindig – az árfolyamváltozásnak köszönhetően -ugyanennyi a tartozásom. A személygépkocsi már nem is ér annyit, amennyit kifizettem érte és még mindig kérnek zárlati díjat is? Forduljak a PSZÁF-hoz, vagy ki az aki segítségemre tud lenni, hiszen nekem az 50.000.- Ft sok pénz!!
Köszönöm előre is a válaszát!

Szeretném 200.000.-Ft-os tartozásom egyösszegben kifizetni az OTP-nek. Ez lakásépítésre volt felvéve 1986-ban. Mennyi zárlati díjat kell fizetnem?

Köszönöm

Kérdésem a következő lenne:
Van egy jelzálog alapú lakáshitelem és jelzálog nélküli személyi kölcsönöm. Egy harmadik bank által hitelkiváltás történik. Meg kell-e fizetnem a végtörlesztési díjat? A kérdés azért vetődött fel bennem, mert a válságra hivatkozással volt egy hír, mely szerint egy kedvezőbb konstrukciót ajánló hitelintézethez történő áthelyezéskor ezt a díjat nem kell megfizetni.