Személyi kölcsön visszafizetése kedvezőbb hitelből?

Tisztelt Cím!

Nem nekem van problémám, hanem a fiamnak. Neki kérnék segítséget vagy tanácsot. 2006-ban felvett 1.500e Ft személyi kölcsönt. Időközben nem tudta fizetni. Most az OTP felszólított, hogy amennyiben egyben kifizeti 4M Ft, részletekben 10. évig 34.000 Ft.

Kérem segítségüket és tanácsukat mit lehet tenni? Hogy lehetne ezt az összeget lecsökkenteni egy kisebb összegre, vagy hova lehet fordulni aki esetleg átvállalná a hitelt és utána egy kisebb összegben neki törleszteni?

Sürgős lenne a válaszuk.
Köszönettel.
Aliz

Kedves Alíz!

Ha a nemfizetés következményeként fia adatai időközben BAR listásra kerültek, akkor fiának sajnos nincs lehetőség adósságrendező hitel felvételére. Ha nem bárlistás, akkor ingatlanfedezet bevonásával adósságrendező vagy szabad felhasználású jelzáloghitel esetleg igényelhető, melyből a kölcsön egy összegben visszafizethető. A bankok hitelkiváltás esetén azonban vizsgálják, hogy az adós problémamentesen fizette-e a kiváltandó kölcsönt,  s amennyiben nem, az a hitelkérelem visszautasítását vonhatja maga után.

4 millió forintos hitel felvételéhez ingatlanfedezetre minden esetben szükség van. Fedezet nélkül, személyi kölcsön formájában nem érhető el ekkora összegű hitel. Fedezetként nemcsak saját tulajdonban lévő ingatlan fogadható el. Ha például fia nem rendelkezik ingatlannal, de Ön igen, és hozzájárul a hitelfelvételhez, akkor ilyen módon is biztosítható a fedezet.

Ahhoz, hogy a konkrét hitellehetőségekről tájékoztatni tudjuk, további információkra lenne szüksége. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják Önöket!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Azt szeretném megkérdezni, hogy érdemes-e jelzálog alapú hitelt felvenni adósságrendezéshez. Egy személyi kölcsönöm van és ezt szeretném kedvezőbbre váltani.
Válaszukat előre is köszönöm.
Bernadett


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x