Személyi kölcsön, önerő a lakáshitelhez

Bizonyára Ön is hallott már a 2010. március 1-től hatályos hitel/fedezeti arányokra vonatkozó jogszabály bevezetéséről. A kormányrendelet értelmében csökkent az ingatlan értékéhez képest felvehető hitelösszeg aránya.

Ez egy lakás vagy családi ház megszerzése esetén az jelenti, hogy Önnek legalább 25% saját erővel kell rendelkeznie forint alapú hitelkonstrukció esetén

Tehát míg korábban elérhetőek voltak a bankok kínálatában a megszerezni kívánt ingatlan hitelbiztosítéki értékének akár 100%-ig finanszírozó hitelkonstrukciók is, addig mára ez már teljesen megváltozott, vagyis jelenleg önerő nélkül egyáltalán nem lehet lakáshitelhez jutni, kivéve persze a kiegészítő ingatlanfedezet bevonását.

Amennyiben Önnek most kínálkozik kedvező alkalom egy lakás megvásárlására, de nem rendelkezik a szükséges önerővel, akkor esetleg ingatlanfedezet bevonása nélküli személyi kölcsön igénylésével egészítheti ki a lakáshitelhez rendelkezésre álló önerő összegét.

Személyi kölcsön esetén úgy lehet kalkulálni, hogy az igazolható nettó jövedelemnek körülbelül az 5-6-szorosa vehető fel, s ennek megfelelő összeggel egészíthető ki az önerő.

Konkrét lakáshitel ügylet esetén célszerű személyre szóló ajánlatot kérni többéves banki tapasztalatokkal rendelkező Tanácsadóinktól, akik az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelően keresik meg a legkedvezőbb lakáshitelt, valamint az önerő kiegészítésére szolgáló személyi kölcsönt.

A megfelelő ajánlat kiválasztása után Kollégáink elvégzik mind a lakáshitel, mind a fedezet nélküli személyi kölcsön előzetes hitelbírálatát is, így Ön már a kölcsönkérelmek elindítása előtt tájékozódhat a lehetőségeiről.

A személyre szóló ajánlathoz kérjük, töltse ki ajánlatkérő nyomtatványunkat pontosan, s Kollégáink egy munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot!

A személyi kölcsönökkel, valamint a lakáshitelekkel kapcsolatos kérdését Hitelszakértőnknek is felteheti!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x