Jó napot kívánok!

Jövedelmem 140 ezer forint havonta. Van egy személyi kölcsönöm, amit 30 ezer forinttal törlesztek havonta, de most ingatlant szeretnék vásárolni 4 millió forintért. Ebből önerőm van 1 millió forint, tehát kb. 3 millió forintot szeretnék felvenni lakáshitelként.

A kérdésem az lenne, hogy kaphatok-e lakáshitelt a kölcsönöm mellé? Nincs gyermekem, egyedülálló vagyok. A kölcsönt már néztem. A kalkulátor rendszeren 25 évre ha felvenném, akkor a törlesztőm kb. 19.000 Ft lenne.

Van-e esélyem rá, hogy megkapom a kölcsönt?
Köszönöm válaszukat.

Tisztelettel: Marcsi

Kedves Marcsi!

Nettó 140 ezer forintos jövedelembe - meglévő havi 30 ezer forintos hiteltörlesztés mellett - elvileg még beleférhet 3 millió forintos hitel törlesztő részlete. Kérdésére pontos választ azonban csak a jövedelemvizsgálat elvégzése után tudunk adni.

Ami azonban még kérdéses lehet, az az ingatlanfedezettség. A megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének ugyanis - tapasztalataink alapján - az 50-75%-a vehető fel. (A jogszabály ugyan 80%-os maximális finanszírozást tesz lehetővé, de a ténylegesen adott összeg a hitelintézeteknél ennél kisebb mértékű.) Nem biztos tehát, hogy a 4 millió forint értékű ingatlanra bármelyik pénzintézet is jóvá hagy 3 milliós hitelt.

A finanszírozás mértékét több tényező is befolyásolja. Például az, hogy hol található az ingatlan. Egy kisebb településen lévő ingatlanra arányaiban kisebb mértékű kölcsön nyújtható, mint egy nagyobb városban, frekventáltabb helyen található lakásra. Ugyancsak meghatározó az ingatlan állapota. Sok bank az ingatlan úgynevezett hitelbiztosítéki értékéből kiindulva határozza meg a maximálisan adható hitelösszeget. A hitelbiztosítéki értéket pedig a forgalmi értékből számolja. Azonos vételár esetén egy felújított vagy jó állapotú lakás esetében nagyobb a hitelbiztosítéki érték, mint egy felújításra szoruló ingatlan esetében, így nagyobb az előbbire adható hitelösszeg is.

Ahhoz, hogy meg tudjunk mondani Önnek, van-e esély arra, hogy megkapja a kölcsönt, előzetes hitelbírálatot kell végezni, amihez további információra lenne szükség. Ezeket online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével juttathatja el hozzánk. Ezt követően pedig Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot fognak készíteni Önnek az esetlegesen elérhető lakáshitelekről! A hitelajánlatból megismerheti az aktuális hitelkamatokat és a járulékos költségeket is!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Van egy személyi kölcsönöm, havi 70.000 Ft. Ez befolyásolja a lakáshitelt, ha akarok felvenni? Van 4 millió Ft-os önerőm.
Mik az esélyeim?

Van egy személyi kölcsön hitelem. Van esélyem arra, hogy lakáshitelt vegyek fel? 120.000 Ft a hitel törlesztőm, de 400.000 a jövedelmem.

T. Hitelnet,
Érdeklődnék, hogy 29M forintos használt lakásra, mennyi lakáshitelt vehetek fel, illetve az önerőt személyi kölcsön/hitelből lehetne-e fedezni. Jövedelmem 460ezer Ft/hó.
Egyszerre lehet a kettőt felvenni?
Válaszát előre is köszönöm,
Üdv.
Ági

T. Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogyha felveszek 1,7 millió személyi kölcsönt 5 évre (38e/hó), akkor e mellé vehetek-e fel ingatlanvásárlási hitelt? Egy 10 milliós házat néztünk ki Pest megyében. A férjem 200.000.- nettót keres, nekem a gyet + csp 81.000 Ft. (4 gyermek után CSOK-kal, mint önerő.) Elfér a 2 hitel egymás mellet? Ahogyan mi látjuk el, de nem tudom a bankok hogyan állnak a dologhoz!
Válaszukat előre is köszönöm: Eszter